I det fynske folks tjeneste

Hårdt slag til mesterbokser efter Facebook-opslag

Bokser Yvonne Bæk Rasmussen har fået en dom, efter hun på Facebook udtrykte sin utilfredshed med en skolechef i Kerteminde Kommune.

Yvonne Bæk Rasmussen har fået en dom ved Retten i Odense. Foto: Morten Albek

Den nordiske mesterbokser Yvonne Bæk Rasmussen har mandag modtaget sin dom ved Retten i Odense. Dommen lød på ti dagbøder af 750 kroner for overtrædelse af straffelovens paragraf 119a.

Heri står der, at den, som krænker en persons fred ved at kontakte, forfølge eller på anden måde chikanere den pågældende under udførelse af tjeneste eller hverv, straffes med bøde eller fængsel.

Læs også Mesterbokser politianmeldt for krænkende opslag på Facebook

Yvonne Bæk Rasmussen skrev tilbage i december 2018 et Facebook-opslag, hvori hun beskyldte den tidligere skolechef i Kerteminde Kommune, Dorte Dabelsteen, for at have forvoldt skade på borgere i kommunen. 

Selv har hun en handicappet dreng og har gennem årene oplevet, at det har været op ad bakke at få et samarbejde med kommunen.

Kerteminde Kommune fandt Facebook-opslaget krænkende og meldte efterfølgende Yvonne Bæk Rasmussen til politiet for ærekrænkelse, hvor hun altså nu har modtaget sin dom. En dom som bokseren ikke er tilfreds med.

- Jeg synes ikke, det er fair. Jeg har ikke gjort noget, jeg ikke må, siger hun til TV 2/Fyn.

Det skrev Yvonne Bæk Rasmussen på Facebook

”Denne ubehagelige kvinde har forvoldt skade på børn, unge og handicappede, ældre og sygdomsramte for meget mere end én million kroner. Hun er skyld i, at flere voksne og ældre ikke har fået den rette træning således, at deres liv er endt før nødvendigt. I den sidste del af hendes ansættelse har kvinden manipuleret og truet flere ansatte i familieafdelingens PBR, at det har ført til flere sygemeldinger, fyringer og rigtig mange fejlbehandlede børn og unge. Må karma ramme! Vi er mange, der bare er glade for, at hun nu bare er VÆK”.

 

Yvonne Bæk Rasmussens opslag på Facebook er siden blevet skjult for offentligheden. TV 2/Fyn deler normalt ikke opslag fra lukkede Facebook-profiler. Men TV 2/Fyn deler ordlyden fra opslaget her, fordi Yvonne Bæk Rasmussen selv tidligere har delt opslaget med TV 2/Fyn, og fordi det er væsentligt for at forstå sagen.

Se mere

I sine følelsers vold

Yvonne Bæk Rasmussen har tidligere udtalt til TV 2/Fyn, at hun ikke skrev opslaget for at krænke nogen, men at det var et udtryk for opsparet frustration, og at hun var i sine følelsers vold.

Læs også Mesterbokser slår igen: Yvonne melder borgmester til politiet

- Det var et udfald efter mange års kamp for mit barn. Jeg har prøvet at råbe op, råbe højt til mange møder i mange situationer, fortæller hun.

Bokseren har ikke ønsket at udtale sig om, hvorvidt hun anker dommen eller accepterer den.

02:09

Yvonne Bæk Rasmussen forklarer, hvorfor hun skrev anmeldt opslag, og hvorfor hun ikke fortryder det. 

Luk video