Høgh og Falch fortsætter med musikfestival: - Vi skal ramme millionen næste gang

Trods Lars Høghs alvorlige kræftsygdom håber Michael Falch, at de begge er med, når der igen i 2022 afvikles Nu Festival på Lundsgaard Gods.

780.000 kroner.

Så mange penge fik OB-legenden Lars Høgh, rockstjernen Michael Falch og folkene bag Nu Festival på Lundsgaard Gods i Kerteminde samlet ind til kræftforskning, da musikfestivalen blev afholdt for første gang i september.

- Høgh, Falch og jeg har sat os ned og evalueret festivalen fra i år, og vi er meget glade og stolte over resultatet: 780.000 kroner er mange penge, der er indsamlet ind af to gange 1.500 mennesker, siger koncertarrangør Hans Thomsen, der er tredje ben i trioen bag festivalen.

- Pengene går til specifik kræftforskning, fastslår han.

quote For mig er det vigtigt at gå ind i det her som Lars’ kammerat og give ham livsgejst i den kamp, han er i. Vi kan ikke regne med, at han har den samme power næste år, men han må bidrage i det omfang, han kan

Michael Falch

Høgh vil fortsætte fra sygesengen

En af årsagerne til, at festivalen kan samle så mange penge ind, er, at kunstnerne, der optrådte på scenen, kun modtog et mindre honorar for at optræde, end de ville gøre på en almindelig festival.

Over to septemberdage blev der samlet i alt 3.000 gæster til livemusik med danske sangskrivere, og det kommer igen næste år, bekræfter festivalarrangøren.

- Alle er klar på at fortsætte festivalen. Lars Høgh siger fra sin sygeseng, at det skal fortsætte, siger Hans Thomsen.

Formand døde af kræft efter festival

Lars Høgh, der overraskede på scenen, hvor han lige pludselig spillede bas med det hemmelige hovednavn Malurt, har siden festivalen fået tilbagefald i sin kræftsygdom.

Kort efter festivalen døde festivalformand Jørn Bonnesen, som havde fået konstateret bugspytkirtelkræft i sommer.

- Det har været en turbulent tid efter festivalen. Høghs sygdom er eskaleret. Jørn Bonnesen døde en uge efter festivalen. Jørn var egentlig bagmanden i al det her, og så er det fuldstændig grotesk og surrealistisk, at han dør af den sygdom, vi har samlet penge ind til, siger Hans Thomsen.

Ifølge Michael Falch bliver næste års festival i nogenlunde samme stil med danske sangskrivere og akustisk rock- og popmusik.

- Jeg håber, der kan blive plads til mig. Mon ikke jeg kan fuske mig ind?

Bliver det med Malurt igen?

- Det kan vi ikke sige endnu. Det skal lige cleares, siger Michael Falch.

Falch: Det bliver med Høghs trylledrys

Selv om musikprogrammet ikke ligger klar endnu, bliver overraskelser igen en del af festivalens dna.

- Vi skal nok finde noget. Det er ikke sikkert, at det bliver med højder, som da Lars Høgh stod på scenen med Malurt, men vi skal nok gå efter at ramme nogle ting, som folk synes er interessante og spændende, siger Hans Thomsen.

- Det bliver med Lars Høghs trylledrys. Der kommer til at ske noget, man ikke er forberedt på, og noget, man ikke vidste, man skulle se, men vi kan ikke overgå Kasper Hjulmand efter den sommer med EM. Det kan vi ikke gøre igen. Vi kan ikke overraske med Malurt igen, men vi bygger det ind i vores planlægning, at vi skal overraske, siger Michael Falch.

Ambitionen er en million kroner til kræftforskning

Selv om folkene bag festivalen glæder sig over, at der blev samlet 780.000 kroner ind, er ambitionerne højere næste år, og planen er, at der skal flere end 3.000 betalende gæster ind på Lundsgaard Gods.

- Der kan sagtens være flere mennesker på Lundsgaard Gods, uden at det bliver trangt. Selv om der kommer flere gæster ind, skal det stadig have en følelse af, at det er frit og åbent, mens der kommer flere penge til velgørenhed, siger Michael Falch.

- At ramme millionen næste gang ville være fantastisk, fastslår rockstjernen.

quote Det har været en turbulent tid efter festivalen. Høghs sygdom er eskaleret. Jørn Bonnesen døde en uge efter festivalen

Hans Thomsen

Høgh meldte afbud til generalforsamling

I 2018 fik Lars Høgh konstateret kræft i bugspytkirtlen. Selv om det i første omgang lykkedes at fjerne den med kemoterapi og en operation, er den tidligere OB-målmand ramt af flere tilbagefald.

Ifølge hans læger har Lars Høgh ikke år, men måneder tilbage at leve i. Mandag aften kunne Lars Høgh heller ikke deltage i musikfestivalens generalforsamling på grund af sygdom, og han har ikke ønsket at stille op til interview.

Michael Falch håber dog på, at Lars Høgh stadig vil kunne bidrage til næste års festival.

- For mig er det vigtigt at gå ind i det her som Lars’ kammerat og give ham livsgejst i den kamp, han er i. Vi kan ikke regne med, at han har den samme power næste år, men han må bidrage i det omfang, han kan, siger Michael Falch.

Næste udgave af Nu Festival forventes afviklet 9. og 10. september 2022. 

Lars Høgh overraskede ved at spille bas på scenen med Michael Falch, der også tidligere på aftenen havde en overraskelse, da han havde Malurt med på scenen. Fotograf: Søren Stjerne Schmidt Redigering: Martin Christian Dreyer