I det fynske folks tjeneste

Høring om atomaffald

Mandag var der høring om atomaffaldet fra Risø, som der er planer om at placere i en eller flere kommuner, heriblandt Kerteminde. Den ansvarlige minister skuffede alle ved at forlade høringen før spørgetiden.

02:49

04:30

Der var fuldt hus til høringen om atomaffaldet fra Risø i Børsen i København

1 af 3

En række folketingspolitikere, borgmestrene og borgere fra de fem kommuner var mandag eftermiddag mødt frem til høringen i Børsen i København.

Kertemindes borgmester, Sonja Rasmussen, løsgænger, rundede mødet af med at kritisere sundhedsminister Astrid Krag for at fastholde, at de fem kommuner er blevet inddraget i arbejdet.

- I referatet fra det første møde står, at en repræsentant fra en af de fem kommuner kunne deltage i arbejdet. Så det er direkte forkert, når Astrid Krag siger, at vi alle er med, sagde Sonja Rasmussen.

Hun er bekymret over det, hun kalder for uigennemsigtigheden i sagen.

Quortrup: der er håb

Ordstyrer ved høringen, Henrik Quortrup, vurderede efter mødet, at høringen havde bevæget flere politikere i retning af at sagen nu skal belyses grundigt.

- Hvis jeg var borgmester i en af dem fem kommuner ville jeg tage hjem med en anelse mere håb, sagde Quortrup.

Sundhedsminister Astrid Krag var til stede ved høringens start; men da hun havde holdt sin tale på cirka et kvarter, forlod hun mødet, inden deltagerne fik mulighed for at stille spørgsmål.

Det betegner Hnerik Quortrup som et uheldigt signal:

- Der kan jo være gode, saglige grunde til, at hun ikke kunne blive. Men havde jeg været hendes rådgiver, ville jeg have sagt, at hun skulle gøre alt i sin magt for at blive, sagde Henrik Quortrup.

Se videoklip med Sonja Rasmussen og Henrik Quortrup foroven i artiklen.