I det fynske folks tjeneste

Johannes Larsen: Store værker vender hjem til Kerteminde

En maleri-triologi vender hjem fra Christiansborg efter restaurering.

01:34

En maleri-triologi vender hjem fra Christiansborg efter en restaurering.

1 af 2

Flere til samlingen

Johannes Larsen Museet i Kerteminde er ved at være fyldt godt op med de helt store af malerens værker. I sidste måned fik de et kæmpe Larsen-maleri på lån i tre år fra Danske Bank og i dag kom der så yderligere tre malerier til samlingen.

Det er ederfugletrilogien, der i dag blev hængt op, og som nu kan ses på museet.

- Det er et af Johannes Larsens hovedværker. Det viser en edderfuglejagt på Fyns Hoved, som den kan foregå på en vintedag, forklarer Sofie Regitze Kattrup, der er museumsinspektør på stedet.

Så gode som nye

De tre malerier har været til restaurering, og fremstår nu i tip-top stand.

- Det betyder meget. Det er et værk, der normalt hænger på Christiansborg. Men de kommer jo hjem her til museet, fordi det her er Johannes Larsens hjem og det er jo en fantastisk oplevelse at kunne vise dem i de her nye, store rammer, fortæller inspektøren.

Hører til i Snapstinget

På Christiansborg hænger malerierne normalt i restauranten, Snapstinget, hvor de har glædet de 179 medlemmer af Folketinget.

- Det er prægtige billeder de her. Man har kunnet finde en glæde ved den fantastiske farvevirkning af naturen, som Johannes Larsen beskriver. De giver et godt billede af naturen, som den må have set ud ved Kerteminde, siger Folketingets formand Mogens Lykketoft (S).

Billederne er kun til låns, og skal på et senere tidspunkt tilbage til Christiansborg.