Kæmpe Ørsted-ordre: 380 nye medarbejdere skal rykke ind på Odense Havn næste år

Stålvirksomheden Bladt Industries har vundet en stor Ørsted-ordre, som giver 380 nye arbejdspladser på Odense Havn næste år.

I juli næste år skal op mod 380 nye medarbejdere rykke ind i Odense Havns faciliteter i Munkebo.

Det skyldes, at Bladt Industries A/S har vundet en stor Ørsted-ordre på XXL-monopæle, der er store stålfundamenter, som skal stå på havbunden og bære fremtidens 250 til 300 meter høje havvindmøller. 

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Opgaven skal klares fra Bladts nye produktionsanlæg i Odense.

- Det er på alle måder et drømmescenarie for os at vinde ordrene og at starte op med fuld produktion, når den nye produktionshal står klar. Det viser, at beslutningen og den store investering var rigtig, og det udbygger vores unikke position inden for havvind og styrker vores forudsætninger for at være fundamentet for den grønne omstilling, siger CEO Anders Søe-Jensen fra Bladt Industries i pressemeddelelsen.

Skal stå færdig i foråret

I februar 2021 offentliggjorde stålvirksomheden sine planer om at udbygge produktionsfaciliteterne i Odense Havn for store millionbeløb. 

Det er planen, at faciliteterne skal stå færdigt i foråret 2022.

- Ordren fra Ørsted kommer til at betyde, at vi skal opmande med op til 380 nye medarbejdere i produktionsperioden. Her er vi allerede begyndt med rekrutteringen frem mod produktionsstart i juli 2022, siger Anders Søe-Jensen.

Ordren er vundet sammen med den tyske virksomhed Steelwind, og hver enkelt XXL-monopæl bliver op til 100 meter lang, næsten ti meter i diameter og vil få en vægt på 1.200 tons. 

Monopælene skal bruges i to tyske havvindmølleparker "Gode Wind 3" og "Bokrum Riffgrund 3" og stå færdige i 2024 og 2025.

Bladt Industries