Kerteminde kæmper videre efter ny rapport om atomlager

Modstanderne mod et atomlager på Kertinge Mark kan ikke indstille kampen. En ny rapport fra Sundhedsministeriet nævner ellers for første gang muligheden for et mellemlager.

Sådan udlægger Kertemindes borgmester Hans Luunbjerg teksten efter, at kommunens embedsmænd har skimmet rapport, som Sundhedsministeriet offentliggjorde fredag.

- Det er et skridt i den rigtige regning, at man nu for første gang ser både på muligheden med et mellemlager og et slutdepot,siger Hans Luunbjerg (V) til TV 2/FYN.

De fem danske kommuner, der er udpeget til at kunne huse et slutdepot for atomaffald, har længe kæmpet for mellemlager-løsningen, så de ikke permanent skal lægge jord til et atomlager. Hidtil har ministeriet kun talt om slutdepot.

Men træerne vokser ikke ind i himlen for Kerteminde-borgmesteren.

- Selvom rapporten nævner muligheden for mellemlager, lægges der stadig op til det, der kaldes "passiv opbevaring", hvor man ikke kan komme til affaldet undervejs. Og det er det, vi er imod, siger Hans Luunbjerg.

Atomborgmestrene fra de fem berørte kommuner mødes torsdag i næste uge i København, og her vil de behandle den nye rapport.

- Vi skal aftale, hvordan vi fortsat lægger politisk pres i kampen for en mellemlagerløsning, siger Luunbjerg.

Christiansborgs sundhedspolitikere skal debattere atomaffaldet igen i uge 11.

Læs mere om rapporten her