I det fynske folks tjeneste

Kerteminde på prøve i Udvikling Fyn

Kerteminde Byråd sagde torsdag ja til at blive medlem af det fynske turist- og erhvervssamarbejde Udvikling Fyn. Men kun på prøve.

To år har Kerteminde Kommune til at finde ud af om de for alvor vil være medlem af Udvikling Fyn. Et flertal i byrådet har godkendt at kommunen de kommende to år gør brug af Udvikling Fyn via et et såkaldt prøvemedlemskab.

- Kerteminde Kommune er meget tilfreds med den store lydhørhed fra Udvikling Fyn, så det nu er muligt at få et medlemskab, der ikke berører turistdelen. Vi glæder os oprigtigt til samarbejdet, og vi vil med interesse følge virksomhedernes efterspørgsel efter ydelserne, siger borgmester i Kerteminde, Sonja Rasmussen.

Stolthed hos Udvikling Fyn

Hos Udvikling Fyn er der glæde over at erhvervsorganisationen nu omfatter syv fynske kommuner.

- Vi er super stolte over, at vi allerede nu efter kun knap et års drift kan mønstre så massiv en opbakning. Vi har masser af udfordringer her på Fyn, men når vi samarbejder indadtil og taler med én samlet og kraftig stemme udadtil, skaber vi de bedste forudsætninger for fremgang, siger direktør i Udvikling Fyn, Mads Graves Larsen.

De næste to år skal Kerteminde nu prøve om medlemsskabet kan give vækst og fremgang i kommunen. Samarbejdet betyder, at Kerteminde Kommune de kommende to år køber informations- og netværksaktiviteter, iværksætterrådgivning, virksomhedsudvikling, strategisk matchmaking og kompetenceudvikling for 325.000 kroner.

- Med denne aftale får vores virksomheder fri adgang til iværksætteraktiviteter, informations- og netværksaktiviteter samt en bred vifte af rådgivningsydelser. Det er med til at understøtte erhvervslivets muligheder for vækst og udvikling, siger Sonja Rasmussen.

Kerteminde Kommune skal senest 1. juli 2014 afgøre, om den ønsker at indtræde som fuldgyldigt medlem af Udvikling Fyn A/S.

Udvikling Fyn samarbejdet omfatter nu Assens, Faaborg-Midtfyn, Nyborg, Odense og Svendborg, Langeland og Kerteminde kommuner.