I det fynske folks tjeneste

Kerteminde punger ud for Fyn Rundt-fest

Mandag eftermiddag sejler deltagerne i kapsejladsen Fyn Rundt ind i Kerteminde Havn. Festlighederne koster byen 120.000 kroner.

00:42

Video: Sune Jørgensen

1 af 2

Flere velbevarede skibe skærer sig i denne uge gennem havet omkring Fyn under kapsejladsen Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe. Mandag eftermiddag når træskibene Kerteminde, hvor der venter en stor fest for både sejlere og tilskuere. 

Det er dog ikke en gratis fest, kerteminderne går til mandag eftermiddag og aften.

Læs også Se ruten her: Bevaringsværdige skibe flyder forbi Fyn

Foreningen bag kapsejladsen, Maritimt Center Danmark, skal have 37.500 kroner for at lægge ruten forbi Kerteminde.

Derudover kræves det, at værtsbyen sørger for morgenmad til sultne deltagere på afsejlingsdagen, ligesom Kerteminde skal stå for de praktiske gæsterelaterede aktiviteter, der vil være forbundet med yderligere omkostninger, såsom leje og opstilling af telte. Dertil afsætter Kerteminde Kommune et beløb til markedsføring af Fyn Rundt-etapen og underholdning på havnen.

Byen bruger dermed i alt 120.625 kroner på arrangementet.

Udgifterne som værtsby findes i kommunens kultur- og fritidsudvalg, erhverv- og vækstudvalg samt turismeudvalget, der deler udgifterne ligeligt, og formand for turismeudvalget, Knud Arhnkiel (DF), mener, at pengene er givet godt ud. 

- Det er en af de rigtig gode investeringer, fordi vi får brandet kommunen. Vi får meget handel og glade mennesker, og vi ved jo, at hver gang vi skyder en krone i turismen, får vi den mangefold igen, siger han.

Faktisk mener formanden, at træskibene er så god en forretning, at han overvejer at lade nogle stykker ligge fast i Kerteminde Havn.

- Jeg tænker, om vi skal adoptere nogle træskibe, som kan ligge i Kerteminde. Vi er også nødt til at understøtte dem, for det er jo vanvittigt dyrt at holde træskibene kørende, fortæller Knud Arhnkiel.

Præcis hvor meget de fem øvrige værtsbyer - Nyborg, Middelfart, Assens, Faaborg og Svendborg - bruger kan variere fra by til by.

I kortet herunder kan du se, hvornår kapsejladsen når forbi en havn nær dig. På fredag findes vinderne i Svendborg.

Kan du ikke se kortet? Klik her

Du kan se hele det samlede program for kapsejladsen her.