Kongeklasse dystede på Kerteminde Bugt

Kerteminde lagde vand og havn til kapsejlads med historiske både. Besætningerne trænede forud for VM i Helsinki til august.

Hele ugen har man kunne nyde det der i sejlerkredse kaldes for "sejlsportens kongeklasse" på farvandet ud for Kerteminde.

Her har en god håndfuld både fra Danmark og Tyskland forsøgt, at finde den rette vind i en dyst, som kalder på minderne.

- Det er kongeklassen der er her. Der er ikke ret mange steder de kommer, fordi de skal have noget vanddybde. Det har vi. 

- Vi har også forhold, der kan gøre, at vi kan håndtere det, så det er en unik situation, sagde baneleder og dommer Bjørn Stephensen fra Kerteminde Sejlklub, da TV 2 Fyn søndag var en tur med på vandet.

Bådene har betegnelsen 12mR og er alle bygget før 2. verdenskrig, hvor det var den bådtype, som blev anvendt i den berømte og prestigefyldte Americas Cup.

Bådene er lavet af træ og er således fra før sejlerverdenen for alvor gik over til moderne materialer.

Samtidig vil selv en landkrabbe kunne genkende det nostalgiske i bådtypen, som har en længde på omkring 22 meter og en mastehøjde på cirka 30 meter.

I alt har seks både - fire danske og to tyske - og deres 16-17 mand store besætninger været til start på Kerteminde Bugt, hvor selve kapsejladsen har foregået lørdag og søndag.

Formålet med stævnet var, at træne bådenes besætninger til VM i Helsinki til august.