Kraftig advarsel mod delfin-planer

Foreningerne Dyrenes Beskyttelse og World Society for the Protection of Animals (WSPA) tager nu stærkt afstand fra Fjord & Bælts planer om at udvide centreret med et delfinarium.

I følge de to foreninger viser videnskabelige undersøgelser, at delfiner vantrives i voldsom grad i de såkaldte "svøm med delfiner"-programmer.

Når delfinerne svømmer med fremmede mennesker uden mulighed for at flygte bliver de stressede og udvikler anormal adfærd, stereotypier, fysiske sygdomme som fx mavesår eller aggressivitet overfor artsfæller eller badende gæster.

Angreb på mennesker

Internationale organisationer registrerer hvert år ulykker fra "svøm med delfiner"-programmer, hvor badegæster kvæstes alvorligt eller dødeligt af delfiner, skriver de to foreninger i en pressemeddelelse.

Dyrenes Beskyttelse og WSPA mener heller ikke at et delfinarium gavner artsbevarelsen og forskningen, og foreningerne opfatter Fjord & Bælts planer som et initiativ, der udelukkende har til formål at underholde mennesker.

Et flertal i Kerteminde Byråd har godkendt Fjord & Bælts planer, men den endelige godkendelse er op til sammenlægningsudvalget i den nye Kerteminde Kommune. Her er det mere tvivlsomt om der er flertal for planerne om et delfinarium i Kerteminde.