I det fynske folks tjeneste

Kunstneriske fuglereder i Johannes Larsens have

Kunstneren Alfio Bonanno opfører to store værker af naturmaterialer i Johannes Larsen Museets have.

Den internationalt anerkendte kunstner Alfio Bonanno i fuld gang med nyt kunstværk i haven på Johannes Larsen Museet i Kerteminde.

I anledning af sommerudstillingen FUGL har Johannes Larsen Museet i Kerteminde inviteret kunstneren Alfio Bonanno til at opføre to store skulpturelle strukturer i museets have. Med hjælp fra frivillige opbygges værkerne i løbet af maj måned således, at de står færdige, når udstillingen åbner den 10. juni.

Reder til havens fugle

Der bliver mulighed for mange fuglereder i de cirka seks meter høje trækonstruktioner, bygget af træ doneret af det nærliggende Hverringe Gods.
Men Bonnano går ydmygt til opgaven:
- Hvem der flytter ind, kan jeg ikke vide. Naturen bestemmer selv.

Teksten fortsætter under billedet.

Alfio Bonanno skulpturer bygges i træ og løber op i seks meters højde..

Mange frivillige på holdet

Alfio Bonnano er vant til at arbejde med frivillige på sine omfangsrige projekter.
Det sætter han stor pris på:

- Den her form for kunst er også social kunst, for projektet involverer mange mennesker. Både materialet og mandskabet er en udfordring, og jeg tror, at den nerve vil kunne mærkes i det endelige resultat.

Alfio Bonnano er 69 år, og kan godt mærke i både hoved og ryg, at dette både er en meget spændende, men også krævende opgave.  
Men om natten kan han alligevel ikke sove:

- Nej, slet ikke. Jeg ligger hele tiden og tænker på, hvad vi gør ved den næste udfordring! 

Alfio Bonanno er en internationalt anerkendt kunstner, der beskæftiger sig med den genre inden for kunsten, der hedder land art eller ”landskabskunst”. Dvs. kunstværker, der er opbygget af naturmaterialer og indgår i samhørighed med landskabet, dets planter og dyr.

Indtil de forgår om forhåbentligt mange år, vil de kunstfærdige fuglereder stå i haven og være med til at præge dens fugle- og dyreliv.  

Alfio Bonnano og hans hold arbejder i  museets åbningstid og alle, der har lyst, er velkomne til at kigge forbi og følge arbejdet.

02:51

Kunst til både mennesker og dyr - det er hvad Alfio Bonnano og et hold frivillige er ved at skabe lige nu på Johannes Larsen museet. Fuglene i museets have kan fremover bygge rede i to organiske kunstværker, som kan opleves i haven, indtil de er forgået.

Luk video