I det fynske folks tjeneste

Kup mod Kertemindes borgmester

Socialdemokrat i kup mod Kertemindes nuværende borgmester.

01:15

Partifælle laver kup med Kertemindes nuværende borgmester.

1 af 2

Sonja Rasmussen forlader socialdemokraterne og bliver ny borgmester i Kerteminde Kommune. Det oplyser Kent Valsøe fra De Konservative.

Sonja Rasmussen bliver borgmester med støtte fra Venstre, De konservative, Borgerlisten og Dansk Folkeparti.

Konstitueringsaftalen blev underskrevet søndag aften og blev offentliggjort på et pressemøde mandag kl. 9.30.

- Vi har forhandlet siden torsdag aften fortæller Kent Valsøe fra De Konservative.

Borgmester Palle Hansborg-Sørensen fik først oplysningen mandag morgen.

- Det her et en snigløbing af både mig og partiet. Sonja Rasmussen har været med i konstitueringsforhandlingerne, og på intet tidspunkt udtrykt utilfredshed, siger Palle Hansborg-Sørensen.

Var borgmester-kandidat i den tidligere Kerteminde Kommune

Sonja Rasmussen, der nu forlader socialdemokraterne og bliver ny borgmester i Kerteminde, var borgmester-kandidat i den tidligere Kerteminde Kommune i 2001.

Sonja Rasmussen er uddannet cand.scient.pol., og arbejder som
ledelseskonsulent inden for det offentlige.

Sonja Rasmussen fik 383 personlige stemmer ved valget og blev dermed nummer to på listen efter Palle Hansborg-Sørensen, der fik 1319 personlige stemmer.

Sonja Rasmussens far, der også var socialdemokrat, har også været borgmester i den daværende Kerteminde Kommune, indtil han pludseligt døde i 1991, og Jacob P. Dauerhøj i utide måtte overtage posten.

Allerede dengang, ved et efterfølgende valg i 2001, blev Sonja Rasmussen kørt i stilling som borgmesterkandidat, men der skulle altså gå yderligere 8 år og et brud med partiet, før det lykkedes.

Gruppeformand: Kæmpe vælgerbedrag

Det afgående socialdemokratiske byrådsmedlem Sonja Rasmussen brud med partiet og konstitueringsaftalen skaber bølger helt til partiets top.

- Jeg forstår godt, at politikerleden breder sig, når en person som Sonja Rasmussen - for egen vindings skyld - vil være borgmester på de borgerliges nåde i stedet for at bakke op om borgmester Palle Hansborg-Sørensen, siger Socialdemokraternes gruppeformand Carsten Hansen.

Sonja Rasmussen har selv været med til at vælge Palle Hansborg-Sørensen som spidskandidat fremhæver gruppeformanden.

- Sonja Rasmussen begår et kæmpe vælgerbedrag, når hun har været med til at skrive valgprogrammet for Socialdemokraterne i Kerteminde og har ført valgkamp på socialdemokratisk politik, for derefter at være til fals for en borgmesterpost uden om sit eget parti og de værdier Socialdemokraterne står for, siger Carsten Hansen.

- Det er klart, at det betyder, at Sonja Rasmussen nu må betragtes som udmeldt og ekskluderet af Socialdemokratiet, siger Carsten Hansen.