I det fynske folks tjeneste

KV17: Sådan dækker vi Kerteminde i dag

Kampen om borgmesterkæden i Kerteminde ser ud til at stå mellem Kertemindes nuværende venstre-borgmester Hans Luunbjerg og den socialdemokratiske udfordrer Kasper Olesen. Onsdag sender TV 2/Fyn fra kyst-kommunen. Se her, hvad du kan opleve.

I Kerteminde står kampen om borgmesterposten mellem storbonden og skolelæreren. Den erfarne mod det friske pust. På den ene side er den nuværende borgmester Hans Luunbjerg fra Venstre, mens udfordreren er Kasper Olesen fra Socialdemokraterne.

Hans Luunbjerg bor på godset Kejrup lige uden for Kerteminde, men den 46-årige venstremand kalder sig ikke godsejer af den grund. Han er landmand og kandidat for partiet Venstre.

Ved valget i 2013 blev han borgmester efter, at Sonja Rasmussen måtte smide håndklædet i ringen, til trods for at hun blev en af valget helt store stemmeslugere i Kerteminde.

Kasper Ejsing Olesen har haft politik tæt inde på livet. Han er søn af det tidligere socialdemokratiske byrådsmedlem Bente Østerbye Olesen, men har selv kun været med i partiet i fire år. Kasper Olesen valgte at melde sig ind i Socialdemokratet i maj 2013. Samme år blev han valgt til byrådet med 286 personlige stemmer, og er i dag formand for Børn- og Ungeudvalget.

Når TV 2/Fyn sender fra Kerteminde, skal der diskuteres rådhus, sluseprojekt, velfærd og vindmøller. Og så skal vi selvfølgelig også høre, hvem politikerne kan blive enige om skal være borgmester. 

TV 2/FYN I KERTEMINDE

Klokken 12.35 - 14.00: Stemrne arrangerer og afholder debatmøde for førstegangsvælgerne. 

Klokken 17.30 - 19.30: TV 2/Fyn arrangerer og afholder debatmøde, hvor borgernes væsentligste problemstillinger vendes med kandidaterne og borgerne. Det foregår på Østfyns Produktionsskole, Marslev Byvej 35, 5290 Marslev. Det er gratis at deltage i debatmødet. Du skal møde op klokken 17.00, hvis du vil være med. 

Klokken 19.30: I vores udsendelse kan du se vores programserie 'Velkommen til Virkeligheden', hvor journalist Louise Ravn og Ann-Sophie Holm tager politikerne med ud i den virkelighed de selv designer i byrådssalene.  

Klokken 22.30: I vores sene udsendelse kan du se en direkte duel mellem spidskandidaterne til borgmesterposten. Samfundsredaktør Jakob Risbro og politisk kommentator Jesper Buch sikrer, at spidskandidaterne tager stilling til netop deres kommunes udfordringer. 

Hele dagen kan du holde dig orienteret på www.tv2fyn.dk om din kommune og dine kandidater.