Langeskov Station udskudt - igen

Byggeriet af en længe ventet, ny togstation i Langeskov er udskudt på ubestemt tid. Projektet er blevet dyrere end forventet og afventer nu en ny politisk stillingtagen.

Efter flere års kamp fik Langeskov i 2010 lovning på en togstation, som byen ikke havde haft siden 1974.

I 2012 blev projektet i første omgang udskudt ni måneder - og nu sker det så igen.

- Vi har holdt licitation i januar, og vi må desværre konstatere, at de bud vi har fået ind på opgaven er dyrere end de kalkulationer vi er gået ud fra, siger Niels Andersen, projektchef hos BaneDanmark.

Byggeriet skulle være påbegyndt efter påske og være færdigt i august. Men nu er det udskudt på ubestemt tid, og det vækker dyb frustration i Langeskov.

- Vi har taget opgaven seriøst og forberedt os grundigt på, at stationen kommer snart. Vi har privat investeret millioner i centeret og satset på markedsføring af de nye muligheder. Så jeg finder det useriøst og utilfredsstillende med den nye melding, siger Michael Nielsen, der er formand for Langeskov Handel.

I Langeskov Centeret frygter man nu, at den nye forsinkelse vil få konsekvenser.

- Jeg bliver nervøs nu. Vi har seriøse forhandlinger med én lejer, der vil leje en stor god butik, fordi toget kommer. Og jeg er da bange for at de trækker følehornene til sig nu, siger Michael Andersen.

Blandt borgerne i Langeskov er der ligeledes frustration over den nye udskydelse af togstationen.

- Jeg havde glædet mig til at stationen kom. Det bliver nemmere at komme til både Vejle og Sjælland. Men nu regner jeg slet ikke med at det nogensinde bliver til noget, siger Inger Stybinsky fra Langeskov.

I BaneDanmark vil man da heller ikke sætte dato på hvornår byggeriet kan komme i gang.

- Vi afventer en ny politisk stillingtagen til projektet. Vi har foreslået nogle besparelser, men nu må vi se hvor sagen lander politisk, siger Niels Andersen.