I det fynske folks tjeneste

Lindø indvier center for lasersvejser

En af verdens kraftigste lasersystemer bliver mandag taget i brug på Lindø. Centeret skal sætte skub i skabelsen af industrijob på Fyn.

Både beskæftigelsesminister Mette Frederiksen og Minister for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen, er mandag på Lindø Industripark for at indvie det nye lasersvejsecenter, og for at deltage i en konference, der skal kortlægge, hvordan der kan blive skabt flere industriarbejdspladser på Fyn.

- Det er længe kendt, at fastholdelse af produktion her i landet er en stor udfordring. Med etableringen af Lindoe Welding Technology er vi kommet et skridt videre i jagten på innovative tiltag og nye løsninger, siger Mads Lebech, der er administrerende direktør i Industriens Fond, som har støttet LWT med 4 millioner kroner.

Ambitionen er, at det nye svejsecenter vil give yderligere tyngde til den danske vindmøllebranches teknologiske viden og dermed til at fastholde danske job.

- Vi har vist, at det betaler sig at bide sig fast. Vi har samlet industrier, som normalt konkurrerer hårdt, i projekter, som de kan udnytte strategisk til udvikling af deres egne forretninger. Dét er fremtiden, siger LORC's bestyrelsesformand Poul Nyrup Rasmussen.

Flere grønne job

Det er LORC (Lindoe Offshore Renewables Center), der indvier den avancerede lasersvejser og formålet er at skabe nye industriarbejdspladser gennem etablering af avancerede faciliteter til test af offshore vindteknologi.

- Et af omdrejningspunkterne for arbejdet i Industriens Fond er at medvirke til skabelsen af ny viden, som kan medvirke til fastholdelsen og udviklingen af nye arbejdspladser herhjemme. Det er LWT på mange måder et godt eksempel på", siger Mads Lebech forud for den officielle åbning af LWT, som blandt andet skal udvikle billigere og bedre svejsemetoder til seriefremstilling af tårne og fundamenter til havmøller.

Efter indvielsen er der konference om regional vækst og grønne arbejdspladser med de to ministre og en række fynske erhvervsfolk.