Lindø klar med første del af historisk havneudvidelse

Nyt havneområde ved Lindø skal gøre havnen klar til fremtidens grønne løsninger.

375 meter havnekaj, heavyload-område og bæreevne på 105.000 tons. 

Nogenlunde sådan lyder hovedpunkterne til første etape af havneudvidelsen ved Lindø Port of Odense, som er blevet åbnet tirsdag. 

Transportminister Benny Engelbrecht (S) var mandag forbi Lindø.  Flemming Ellegaard

- Vi mærker allerede nu en stor efterspørgsel på vores nye kajfaciliteter, og vi ser et enormt behov i markedet fremadrettet. Vores forventning er, at vi bliver en af verdens mest attraktive produktionshavne indenfor den helt tunge industri inden for de kommende år, siger administrerende direktør i Lindø Port of Odense, Carsten Aa i en pressemeddelse. 

Ifølg pressemeddelelsen er havnen med sin udvidelse den første af sin slags i Danmark, og en af få i Europa, der kan bære elementer på op til 105.000 ton. 

Skal styrke grøn omstilling

Efter planen skal hele havneudvidelsen stå færdig i løbet af 2020, når de resterende 625 meter kaj skal indvies.

Fakta

Den nye havneudvidelse skal med sine 400.000 kvadratmeter være med til at gøre havneområdet til en drivfaktor for den grønne omstilling. 

- Vi ved, at vi ser ind i en fremtid, hvor de grønne løsninger uomtvisteligt kræver faciliteter som vores. Denne investering styrker derfor ikke kun vores egen forretning, men også de store linjer i den danske økonomi fremadrettet, mener den administrerende direktør. 

Opdatering
Clock16. dec 2019, kl. 13:28
Artiklen er opdateret med video.

Ifølge pressemeddelelsen er det blandt andre firmaer som MHI Vestas og Bladt Industries, der kan udnyttet den nye kaj. Det arbejder med offshore-vind og kæmpe elementer, som kun kan fragtes via søvejen.