Lindøs havneudvidelse kommer et skridt nærmere

Havneudvidelsen på Lindø kom fredag et skridt tættere på. Fire konsortier kæmper nu om at skulle stå bag udvidelsen.

Lindø Port of Odense er fredag rykket et stykke tættere på at realisere den havneudvidelse, som længe har været på tegnebrættet. Det skriver de i en pressemeddelelse. 

Otte forskellige sammenslutninger af virksomheder har indtil nu været med i opløbet om at skulle stå for udvidelsen, men Lindø har netop foretaget en prækvalifikation og skåret antallet af sammenslutninger ned til fire. 

Lindø har gennemført prækvalifikationsrunden, efter at første budrunde måtte annulleres tidligere på året.

Det fire udvalgte sammenslutninger går nu videre til den endelige budrunde om de 400.000 kvadratmeter havneareal med godt en kilometer kajanlæg.

- Det er med stor glæde, at vi i denne nye prækvalifikation igen har oplevet stor interesse og vilje til at byde på vores havneprojekt. Og det er en særlig glæde, at vi også har gengangere fra seneste budrunde, som på trods af annullering har valgt at arbejde videre ud fra det reviderede udbud, fortæller Lindø's administrerende direktør, Carsten Aa.

Lindø huser i dag næsten 100 virksomheder, og der kommer hele tiden flere nye projekter og virksomheder til.

En ny analyse viser, at Lindø beskæftiger lige knap 6.000 fynboer direkte eller indirekte, og at de leverer skatteindtægter for 776 millioner kroner.