Michael og Henrik giver tonsvis af tøj væk gratis: - Det havde vi lovet os selv

På ganske kort tid blev flere ton gratis tøj revet væk i pop-up-butikken i Langeskov Centeret. Flere trængte familier var taknemlige for muligheden.

Køen slangede sig hele vejen gennem Langeskov Centeret, da ejerne af pop-up-butikken lørdag slog dørene til bunkevis af gratis tøj. 

De to ejere, Henrik Madsen og Michael Nielsens, plan var, at holde åbnet både lørdag og søndag. Men sådan blev det ikke - lidt over en time efter åbning var hver en trevl væk.

Flere af kunderne var meget taknemlige for chancen for at hente tøj til sig selv eller børnene. Blandt andre Frederikke Dinesen fra Ullerslev.

- Det var for at få lidt til vores børn. Vi har ikke så mange penge, siger hun.

Også Jakob Madsen fra Kerteminde var glad for muligheden.

- Det er fair, at man hjælper familier, der sidder hårdt i det. Vores økonomi er presset, så for mig betyder det, at jeg kan få et par andre bukser, så jeg ikke skal gå i mine arbejdsbukser, siger han.

Mere tøj end hjælpeorganisationer kunne have

Ejerne, der normalt driver caféen Hos Michael i Langeskov Centret og et reklamebureau, havde under coronakrisen opkøbt et tøjlager i Jylland, fordi de manglede noget at rive i.

- Det var fint under corona, hvor vi ikke havde noget at lave i vores respektive virksomheder. Michaels restaurant var tvangslukket og mit reklamebureau var stort set ikke-eksisterende, siger Henrik Madsen.

- Nu er der kommet gang i sagerne igen, så nu skal vi tilbage til der, hvor vi kom fra. Og så havde vi lovet os selv fra starten, at hvis der blev noget tilovers, skulle det gå til et godt formål.

Det var både tøj, legetøj og sko, der blev foræret væk.
Det var både tøj, legetøj og sko, der blev foræret væk.

Inden dørene åbnede for alle, havde en række hjælpeorganisationer - blandt andet Mødrehjælpen - været forbi. Men ifølge Henrik Madsen var der grænser for, hvor meget de kunne aftage. 

- Så var der ikke andet at gøre end at åbne butikken og sige: Nu må alle dem, der synes, de trænger til lidt tøj, komme og tage, hvad de kan, siger han.

- Vi skal selvfølgelig ikke gøre os til dommere, og alle er velkommen, men i vores drømme og tanker var det dem, der er lidt trængte, der skulle have glæde af det her.

Køber ikke mere tøj til butikken

Pop-up-butikken, der åbnede tidligere på året, har rummet mange tons tøj, og alt er nu væk. Det betyder også, at den lukker endeligt ned.

Selvom det var en kort fornøjelse, er det nogle glade ejere TV 2 Fyn taler med. 

- Nu er det tømt, vi kan forhåbentligt komme videre, og lokalerne blive udlejet til nogle nye. Så ender historien jo lykkeligt, siger den anden ejer Michael Nielsen.