Mikkel boede ulovligt i halvanden måned: Lejeboliger hos Grønnely endelig godkendt til beboelse

I halvanden måned har lejere boet ulovligt i lejligheder i det tidligere rådhus i Langeskov. Onsdag fik bygge- og udlejningsfirmaet Grønnely endelig ibrugtagningstilladelse til de 30 lejemål.

Da Mikkel Møller Kristensen med sin kæreste flyttede ind i sin nye lejlighed ved siden af det tidligere rådhus i Langeskov, kom det som noget af en overraskelse, at han slet ikke havde tilladelse til at bo der. 

Firmaet Grønnely havde nemlig ladet lejerne flytte ind, uden at den nødvendige ibrugtagningstilladelse fra Kerteminde Kommune var på plads. 

- Vi har ikke kunne skifte adresse, søge boligsikring, og der har også været problemer med at få forsikring, siger Mikkel Møller Kristensen. 

Men onsdag havde beredskabet i Kerteminde Kommune besigtigelse af ejendommene sammen med selskabet Grønnely.

- Vi har kigget på nogle af de udeståender, der var i forhold til brand. Det drejer sig blandt andet om nødvendige åbninger i lejlighederne, og om der var det nødvendige terræn, så man kunne komme videre med sikkerhedsgodkendelsen. Konklusionen er, at Grønnely har fået lavet de ændringer, der skal til i forhold til brand, og derfor kan vi nu give ibrugtagningstilladelse, fortæller udviklingsdirektør i Kerteminde Kommune, Claus Lade. 

Mikkel er lettet over, at han nu endelig kan bo lovligt i sin lejlighed i Langeskov
Mikkel er lettet over, at han nu endelig kan bo lovligt i sin lejlighed i Langeskov
Foto: Ida Alstrup

At tilladelsen efter at have boet ulovligt i halvanden måned nu endelig er på plads bliver modtaget med lettelse af Mikkel Møller Kristensen.

- Det er da glædelig, at det nu er slut med pinen. Nu da vi bor lovligt, kan vi komme videre med vores dagligdag og få ordnet alt det praktiske omkring adresser, boligsikring og forsikringer, siger han. 

I Kerteminde Kommune er der også tilfredshed med, at lejerne nu bor lovligt.

- Jeg er rigtig glad for det på lejernes vegne. Det har betydet uro og uløste praktiske forhold, siger Claus Lade. 

Bolig- og udlejningsfirmaet Grønnely købte i 2020 det gamle rådhus og det tidligere Rema 1000 for fem millioner kroner for at omdanne bygningerne til seniorboliger. 

Projektet med seniorboliger blev dog aldrig realiseret, og i dag bor der både unge, børnefamilier og ældre i de 30 lejligheder.

Ombygningen fandt sted i foråret og undervejs boede de øseuropæiske arbejdere i ulovlige skurvogne på byggepladsen. De blev fjernet efter en politianmeldelse fra 3F Østfyn.

Kerteminde Kommune har også meldt Grønnely til politiet for at lade lejere flytte ind uden tilladelse. Strafansvaret i denne politisag er endnu uafklaret.

Oversigt

    Oversigt