I det fynske folks tjeneste

Millionkøb i Kerteminde: Lego-arving køber fynsk gods

Oldebarnet til stifteren af Lego, Thomas Kirk Kristiansen, har købt det historiske Skovsbo Gods i Ullerslev. Det kan blive den dyreste handel i år.

Skovsbo Gods er solgt til Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansen. Foto: VisitKerteminde

I marts blev Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansen udpeget som ny formand for bestyrelsen i Lego. Knap to måneder senere har han købt Skovsbo Gods, som rummer 20 værelser og mere end 26 hektar jord.

Det viser oplysninger fra Boliga.dk.

Den 41-årige arving havde allerede bopæl i Kerteminde Kommune, men rykker nu til godset, hvor han, med 900 boligkvadratmeter, ikke kommer til at mangle plads. 

Læs også Lego-arving tager skridt op og afløser eks-topchef som formand

En dyr handel

Det store gods blev opført i 1570'erne af Erik Herdenberg, som var en af datidens rigeste mænd. Siden 2007 har godset været ejet af den fynske erhvervsmand Jens Belling. 

Da Jens Belling for ti år siden købte Skovsbo Gods, måtte han slippe omkring 66,5 millioner kroner for den historiske ejendom. 

Handlen bekræftes overfor Boliga.dk af ejendomsmægler Hans Lilienhoff fra den fynskbaserede, landsdækkende liebhavermæglerkæde Lilienhoff. 

Det vides endnu ikke, hvor meget Thomas Kirk Kristiansen har givet for godset, men det kan meget vel gå hen og blive den hidtil dyreste handel i 2020.

Læs også 168.000 kroner doneret: Bisonavler væltet bagover af hjælp

Skovsbo Gods

Skovsbo er opført i 1570'erne af Erik Hardenberg, der var én af sin tids rigeste mænd. Men der hvilede en tung skæbne over Hardenberg og hans hustru, Anne Rønnow.

 

Allerede som tre-årig blev hun moderløs, og selv døde hun i 1609 som den sidste af Rønnow slægten. Også Erik Hardenberg blev den sidste af sin slægts mandslinje.

 

Parret fik ti børn, hvoraf seks døde tidligt. Af de fire overlevende døtre var de to sindssyge. Intet under, at parret blev præget af tungsind, melankoli og stærk religiøsitet.

 

Det fortælles, at Anne går igen på Skovsbo. Spøgeriet kan undre, for hun var både from og godgørende.

Det fortælles også, at fru Rønnow engang fik opført det såkaldte Skovsbokrucifiks som takkeoffer. Krucifikset står endnu ved landevejen ved Skovsbo. 

Vejkorset har givet anledning til spekulation om, hvorvidt Anne Rønnow mon var skjult katolik i tiden efter reformationen i 1536.

 

Kilde: VisitKerteminde