Millionkøb i Kerteminde: Lego-arving køber fynsk gods

Oldebarnet til stifteren af Lego, Thomas Kirk Kristiansen, har købt det historiske Skovsbo Gods i Ullerslev. Det kan blive den dyreste handel i år.

I marts blev Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansen udpeget som ny formand for bestyrelsen i Lego. Knap to måneder senere har han købt Skovsbo Gods, som rummer 20 værelser og mere end 26 hektar jord.

Det viser oplysninger fra Boliga.dk.

Den 41-årige arving havde allerede bopæl i Kerteminde Kommune, men rykker nu til godset, hvor han, med 900 boligkvadratmeter, ikke kommer til at mangle plads. 

En dyr handel

Det store gods blev opført i 1570'erne af Erik Herdenberg, som var en af datidens rigeste mænd. Siden 2007 har godset været ejet af den fynske erhvervsmand Jens Belling. 

Da Jens Belling for ti år siden købte Skovsbo Gods, måtte han slippe omkring 66,5 millioner kroner for den historiske ejendom. 

Handlen bekræftes overfor Boliga.dk af ejendomsmægler Hans Lilienhoff fra den fynskbaserede, landsdækkende liebhavermæglerkæde Lilienhoff. 

Det vides endnu ikke, hvor meget Thomas Kirk Kristiansen har givet for godset, men det kan meget vel gå hen og blive den hidtil dyreste handel i 2020.

Skovsbo Gods