I det fynske folks tjeneste

Politiet undersøger tidligere DF'er

Byrådspolitikeren Knud Ahrnkiel bliver nu undersøgt af Fyns Politi, efter han på Facebook opfordrede unge til at bevæbne sig.

05:52

Knud Ahrnkiel,tidligere DF'er fra Kerteminde Byråd, bliver nu undersøgt af Fyns Politi, efter det kontroversielle facebookopslag, hvor han opfordrede unge til at bevæbne sig. Video: arkiv

Knud Ahrnkiel,tidligere DF'er fra Kerteminde Byråd, bliver nu undersøgt af Fyns Politi, efter det kontroversielle facebookopslag, hvor han opfordrede unge til at bevæbne sig. Foto: arkiv

1 af 2

I søndags skrev Knud Aharnkiel på Facebook et opslag, hvor han opfordrede unge til at bevæbne sig. Opslaget har han siden hen slettet, men det kom som en reaktion på et overfald i Kolding, hvor tre unge blev overfaldet af 10-12 indvandrere.

Nu er politiet gået ind i sagen. Fyns Politis kommunikationsrådgiver, Charlotte Nyborg, skriver følgende til TV 2/Fyn:

- Fyns Politi undersøger i øjeblikket, om der er tale om en strafbar handling. Derudover har vi i øjeblikket ingen kommentarer.

Tager det roligt

Knud Ahrnkiel, der er medlem af Kerteminde Byråd, meldte sig onsdag ud af Dansk Folkeparti ovenpå facebookopslaget.

Det er ikke muligt at få oplyst, om det er politiet selv, der vælger at gå ind i sagen, eller om nogen har valgt at politianmelde politikeren for sin udtalelse.

Læs også Kontroversiel DF'er melder sig ud af partiet efter Facebook-sag

Men Ahrnkiel selv tager det roligt.

- Jeg kan ikke andet end bare trække på skuldrene og sige, ja. Umiddelbart er det ikke noget, jeg ligger søvnløs over, for er der hold i det, så tager politiet sig af det. Har jeg gjort eller sagt noget, som er ulovligt, så tager jeg min straf, men det tænker jeg nu ikke, jeg har. Hvis jeg kan få en politianmeldelse og en dom på det jeg skrev, så får dommerne godt nok travlt med hele Facebook. Men jeg tager det stille og roligt, siger Knud Ahrnkiel.

Selv anser Knud Ahrnkiel det dog for mest sandsynligt, at det ikke er politiet, der af egen drift har valgt at undersøge, om der er noget strafbart i hans facebookopslag.

Det kan give op til to års fængsel, hvis man dømmes for at opfordre til vold.

Læs også DF'er til ungdommen efter overfald: I skal bevæbne jer