I det fynske folks tjeneste

Postbud sov brandert ud i Danske Bank

En åben bagdør hos Danske Bank var lige det et stangstivt postbud i Kerteminde havde brug for.

En åben bagdør hos Danske Bank var lige det et stangstivt postbud i Kerteminde havde brug for.

Fyns Politi rykkede ud med huj og hast, da der tidligt søndag morgen gik en alarm hos Danske Bank i Langegade i Kerteminde.

- Vi får en melding fra vagtfirmaet om, at der er gået flere alarmgrupper, så vi regner jo med, at der er tale om indbrud, fortæller politiets vagtchef Lars Fredensborg.

Da betjentene nåede frem, kunne de dog konstatere, at der hverken var tyve eller røvere til stede i banken. Derimod sad der en mand og sov i en stol.

- Det viste sig, at være et postbud, som havde været til julefrokost. Han var fuld og kunne ikke finde hjem, og så var han gået ind i banken for at sove branderten ud, fortæller Lars Fredensborg.

Nu skulle man jo tro, at det ikke var så nemt at komme ind i en bank efter lukketid. Men i Kerteminde er bankpersonalet enten fuld af tiltro til borgerne, eller også har man begået en brøler og glemt at låse ordentligt af.

- Han er kommet ind ad en bagdør, som var ulåst, fortæller Lars Fredensborg.

Politifolkene lod sig muligvis inspirere at lidt sen julestemning. I hvert fald tog man den beslutning, at det 32-årige postbud ikke skulle med på politistationen.

- Han blev kørt hjem til sine forældre, og vi har ikke sigtet ham for noget, siger Lars Fredensborg.