Racistisk grafitti i Langeskov

Langeskov  døjer  med racistiske chikanerier på bycentrets vægge. Kommunen  kan ikke stille noget op.

Nazistiske hagekors og anti-nazitisk grafitti pryder murene. Racistisk hærværk er et tilbagevendende problem ved langeskov bycenter.

- Vi har fået nyt tag på vores vognskuer, fordi der var skrevet racistiske motiver på, fortæller butikschef Ole Prangsgaard fra SuperBrugsen i Langeskov.

Butikkerne i bycenteret er privat ejendom, og derfor er det de enkelte butiksejere, der skal fjerne grafittiten. Kommunen er magtesløs.

- Vi må ikke som kommune vedlige private virksomheders ejendomme. Det vil blive opfattet som et erhvervstilskud, så det kan vi ikke siger Torben Andersen(SF), der er formand for Miljø og Teknikudvalget i Kerteminde Kommune.

Overmalet murværk præger særligt én forretning i bycenteret. Butikschefen ved Superbest oplyser, at de blot lejer sig ind hos ejendomsselskabet KFI. Det er altså KFI, der ejer lokalerne og derfor er ansvarlig for at fjerne hagekorsene.

Administratoren hos KFI fortæller, at de jævnligt overmaler bygningen for at få grafitti væk, men sådan virker det ikke på alle i Bycentret.

- Når noget har hængt i flere år, så må tålmodigheden hører op, siger Ole Prangsgaard fra SuperBrugsen.