I det fynske folks tjeneste

Rådhus eller velfærd?

Borgerne fra Kerteminde vil torsdag aften kæmpe for velfærden og få politikerne til at droppe rådhuset.

Det sker på baggrund af den massive kritik, der er rettet mod kommunen efter byrådets beslutning om at bygge et nyt rådhus, samtidigt med at kommunen skal spare.

Det var det snævrest mulige flertal i byrådet, der tilbage i maj vedtog, at der skulle bygges et nyt rådhus.  13 stemte for og 12 i mod.

Den beslutning har siden mødt modstand fra borgerne.

Facebookgruppe gør modstand

I torsdags blev Facebookgruppen ”STOP nyt rådhus i Kerteminde Kommune” oprettet, og på en uge har gruppen fået næsten 1300 medlemmer.

Og ifølge en af stifterne af Facebookgruppen, så forventes det, at der møder mange op til borgermødet.

- Vi er mange, der gerne vil holde borgmesteren op på, hvordan der kan blive råd til et nyt rådhus, samtidigt med at der skal spares andre steder i kommunen, siger Lena Bækholm, der er en af stifterne bag Facebookgruppen.  

Kertemindes borgmester, Hans Luunbjerg (V), opfordrer til, at borgerne kommer til mødet.

- Borgermødet er en rigtig god tradition, fordi borgere og politikere får mulighed for at debatere de kommende besparelser. Derudover er vi i byrådet åbne overfor borgernes konstruktive kritik af byrådets beslutninger.

Kommunen slipper ikke for besparelser

Dog er Hans Luunbjerg afvisende overfor kritikken omkring byrådets valg om opførsel af nyt rådhus.

- Uanset om vi bygger et nyt rådhus eller ej, så er vi nødt til at få balanceret kommunens drift. Så der ville stadig komme besparelser, selvom vi ikke byggede rådhuset. 

Til trods for at Kerteminde byråd allerede har besluttet at opføre et nyt rådhus, mens der spares på velfærden, så håber Lena Bækholm, at borgerne kan overbevise politikerne.  

- I aften handler det om, at vi som borgere får givet vores mening til kende, og så håber vi, at vi får sendt et så kraftigt signal, at vi kan rykke politikerne. 

Borgermødet afholdes på Kerteminde Byskole torsdag aften klokken 19.