I det fynske folks tjeneste

Skolebørn udvikler nye madpakker

Skoledagen kræver masser af energi, og i takt med at skoledagen er blevet længere, er der også brug for at udvikle madpakkerne. Derfor gik 0.- og 1. klasserne på Hindsholmskolen onsdag i skolekøkkenet.

00:26

Video: Ole Holbech

I alt 30 børn fra 0.- og 1. klasse på Hindholmskolen havde onsdag indtaget skolekøkkenet for at arbejde med bedre madpakker. Børnene er med i projektet GoCook, hvor skoleelever eksperimenterer med sundere snacks og madpakker i efterårets store "Madpakke-makeover."

Dagens menu stod på hjemmelavede pitabrød med falafel.

- Det er meget godt, at vi selv laver dem, så tror jeg, at de bliver bedre, siger William Jørgensen fra 1. klasse på Hindsholmskolen.

På Hindsholmskolen var forældre også inviteret til at være med. Og både elever og forældre tog godt imod initiativet.

Williams mor, Ditte Jørgensen, der går hjemme på barsel, havde taget imod invitationen til at være med i skolekøkkenet.

- Jeg syntes, det er dejligt at få noget ny inspiration til at kunne lave lidt mere spændende og lækre madpakker. Det vil børne også gerne have, i hvert fald er min dreng glad for at prøve noget nyt, siger Ditte Jørgensen.

00:46

- Jeg syntes, det er dejligt at få noget ny inspiration til at kun at kunne lave lidt mere spændende og lækre madpakker. Det vil børne også gerne have, i hvert fald er min dreng glad for at prøve noget nyt, siger Ditte Jørgensen.

Luk video

Lærererne for 0.- og 1. klasserne på Hindsholmskolen var slet ikke i tvivl om, at de skulle være med.

- Det er jo et landsdækkende tilbud til alle skoler, og det kan vi ikke lade være med at sige ja til, når man kan få sådan en madkasse, opskriftsbøger og meget mere, siger lærer Pernille Madsen fra Hindsholmskolen.

Næsten 6500 klasser deltager

GoCook er Coops madprojekt for børn og unge, og målet et at skabe den første generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre.

Hindsholmskiolen er bare en af en lang række skoler, der er med i madpakkeprojektet GoCook. Se link til kort over de mange skoler her.

Næsten 6.500 skoleklasser over hele landet modtager en kasse fyldt med råvarer og undervisningsmaterialer.

- Vi synes, det er vigtigt at give børnene inspiration til sunde og spændende madpakker. Rugbrød er både godt og sundt, men børnene mister interessen for rugbrød, jo ældre de bliver. Madpakken bliver også mindre varieret gennem skoletiden. Derfor vil vi gerne inspirere til lidt mere afveksling og nye smagsoplevelser – også når det gælder de snacks, der skal være med til at holde energiniveauet oppe på en lang skoledag, siger Bente Svane Nielsen, som er projektchef på GoCook.

Det er 11. år, at Coop sender smagekasser ud til landets skoler.

00:56

- Det er jo et landsdækkende tilbud til alle skoler, og det kan vi ikke lave være med at sige ja til, når man kan få sådan en madkasse, opskriftsbøger og meget mere, siger lærer Pernille Madsen fra Hindsholmskolen.

Luk video