I det fynske folks tjeneste

Slip Georg Gearløs fri: Unge svedte bravt på ventilationsfabrik

Vejret blev trukket lidt tungere, og der blev svedt lidt mere end sædvanligt på ventilationsvirksomheden Exhausto i Langeskov tirsdag. Virksomheden havde nemlig valgt at lægge hus til semifinalen i Science Cup.

00:21

Video: Ole Holbech

Foto: Ole Holbech

1 af 2

Det er Dansk Ingeniørforening, der står bag opfinderkonkurrencen Science Cup, der er for naturvidenskabelige gymnasieelever i 2. g.

Godt 50 elever fra Rosborg Gymnasium i Vejle og Kold College i Odense dystede ved dagens semifinale i at udvikle et produkt, som dækker et dagligdagsbehov eller som løser en dagligdags problemstilling.

Formålet med Science Cup er at få de unge studerende til at tænke innovativt og samtidig skabe større interesse for de naturvidenskabelige fag, så eleverne vælger en naturvidenskabelig uddannelse efter gymnasiet.

Ved at holde semifinalerne på virksomheder kan eleverne blive inspireret til at søge ind på en naturvidenskabelig uddannelse og måske senere få et naturvidenskabeligt job.

Naturvidenskab er netop vigtig for Exhausto, og derfor havde de valgt at huse semifinalen.

- Naturvidenskab er rigtigt vigtigt for os. Vi har lige ansat en helt nyuddannet ingeniør, som med sikkerhed ikke tænkte på ventilation, da han blev uddannet. Men efter at han nu har været her i tre måneder, syntes han også, at det er spændende, foræller Henning Holm Sørensen, der er product manager hos Exhausto i Langeskov.

Exhausto arbejder på at reducere CO2 udledningen, og her er naturvidenskab vigtig.

- Her til sommer komme vi med et nyt ventilationssystem, hvor vi har reduceret CO2-emmisionen med 38 procent i forhold til for 17 år siden, foræller Henning Holm Sørensen.

Klokken 14 kan du på TV2/FYNs nyhedskanal se, hvem der vinder dagens semifinale i Langeskov.

01:55 Luk video