I det fynske folks tjeneste

Smagsprøver mod racisme i Langeskov

En gruppe borgere i Langeskov har nu fået nok af de racistiske tendenser i den lille by. Fremmede oplever episoder med kvinder, der bliver skubbet i bussen, og får tørklæderne revet af.

Farhiyo Awil oplever jævnligt racisme i Langeskov

Eksotiske smagsprøver skal øge kendskabet til andre kulturer i Langeskov

1 af 3

For få år siden boede der flere somaliske familier på Grønvej og Grøntoften i Langeskov. Farhiyo Awil og hendes familie er nu den eneste somaliske familie, der er tilbage. Resten af somalierne er flyttet på grund af chikanerier, som også Farhiyo Awil og især hendes mor oplever.

- To gange er hun blevet skubbet i bussen og hun har også fået revet sit tørklæde af, fortæller Farhiyo Awil.

De mange racistiske episoder fik lørdag den frivillige forening LINK til at invitere på eksotiske smagsprøver i Langeskov Bycenter. Formålet var at gøre opmærksom på indvandrenes oplevelser.

- Vi håber, at folk vil gribe ind, når de ser noget unormalt. Hvis de fx ser flygtninge blive mobbet, siger Genevieve Desportes, der er formand for foreningen LINK.

Foreningen håber at komme i dialog med dem, der maler racistisk grafitti på især bycenterets facader og chikanerer byens indvandrere.

- Mange er flygtet fra krig og utryghed, og de vil gerne have tryghed for deres børn her. Men det får de ikke, siger Genevieve Desportes.

Farhiyo Awil har nu boet i Danmark i 6 år - alle 6 år i Langeskov. Hun håber, at familien kan blive boende.

- Min mor er meget bekymret for hvad der sker med hendes børn og hende selv. Om aftenen efter klokken 18 er hun bange for at gå i centret, og børnene skal være i hendes nærhed, fortæller Farhiyo Awil.