Sov i shelter på vandet: - Alle, der kan sejle ud i en kajak, kan få lov til at overnatte

Snart kan du overnatte midt på Kerteminde Fjord i en havshelter. Shelteren skal bruges af Fjord & Bælt, men både skoleelever og private kan overnatte på vandet.

Ofte ligger et shelter gemt væk under træernes kroner i skoven, men nu bliver det muligt at overnatte i Kerteminde Fjord i et havshelter.

Bernt Kjær Sørensen har for Fjord & Bælt tegnet, designet og bygget et havshelter så stor, at en hel skoleklasse kan gå til køjs midt på fjorden.

- Det kom sig af, at jeg var i gang med at bygge en tømmerflåde, og så kom tanken om, at det kunne være fedt at kunne bo eller overnatte ude på sådan en tømmerflåde, fortæller han.

Onsdag blev den overdimensionerede tømmerflåde sat i vandet. Dog endnu ikke i fjorden, men i Davinde Sø. Her bestod shelteren den vigtigste test af alle - pontonerne holdt alle mand ovenvande. 

Havshelteren er bygget med et hul i midten, så Fjord & Bælt kan bruge den til formidling af livet under havoverfladen.

En sejltur i kajak

Kystdirektoratet skal endeligt godkende havshelteren, inden Fjord & Bælt må invitere gæster med på fjorden. Det er dog rent formalia, siger naturformidler og biolog Sune Leick Jepsen.

Han har derfor allerede store forventninger til havshelteren.

- Den helt store plan er, at der skal lys på undersiden, så vi kan lokke nogle dyr til om aftenen og få lov til at se, hvad der kommer op i vandsøjlen om natten. Det er ikke noget, man normalvis har adgang til, men det har vi med havshelteren, siger Sune Leick Jepsen.

Havshelteren kommer til at ligge 50 til 100 meter ude i fjorden, så for at komme om bord skal man sejle derud. Til gengæld er shelteren ikke kun forbeholdt skoleelever.

- Alle, der kan sejle ud i en kajak, kan få lov til at overnatte, fortæller naturformidleren.

Der findes i forvejen to havsheltere i Bogense Havn.

HER OG NU

MEST LÆSTE OM VALGET: