Stor interesse for Fyns første jernmand

Næsten 400 triatleter har foreløbig meldt sig til Fyns første jernmand i juni ved Kerteminde.

3,8 kilometers svømning i havet, 180 kilometer på cykel og så lige et marathonløb på 42,195 kilometer. Denne disciplin - en såkaldt ironman - er de senere år blevet mere og mere populær, og søndag den 29. juni bliver Fyns første jernmand afviklet i og omkring Kerteminde med start klokken syv om morgenen.

- Vi har på nuværende tidspunkt næsten 400 tilmeldinger, og vi lukker ved 600. Så vi forventer, at der bliver udsolgt, siger Morten Hopballe, der er pressechef ved jermanden, som har fået navnet "HUMANSPEED Full-Distance-Fyn".

Det er de fire fynske triathlonklubber i Nyborg, Svendborg, Ringe og Odense, der sammen med Kerteminde Kommune og Udvikling Fyn star bag arrangementet.

- Vi forventer, at udbygge den fynske jernmand løbende over de næste år, så der kan komme flere deltagere og måske præmier, siger Morten Hopballe.

Endnu er løbe- og cykelrute ikke endeligt godkendt, men arrangørerne forventer, at det snart falder på plads. De 3800 meter havsvømning finder sted ved Kerteminde Nordstrand på en 1900 meter lang bane.

Læs mere om HUMANSPEED Full-Distance Fyn