Torunn efterlyser flere kvinder på Odense Havn: - Det virker ikke på mig, som om de gør noget specielt for det

Se her, hvad direktøren fra Bladt Industries svarede, da Torunn Torp efterspurgte flere kvindelige smede på Odense Havn til TV 2 Fyns event om fremtiden for havnen.

380 nye arbejdspladser er på vej på Odense Havn, når Aalborg-virksomheden Bladt Industries næste år rykker ind for at producere monopæle til havvindmøller.

Men har stålvirksomhedens direktør en strategi for at få flere kvinder til at søge de stillinger? Det spurgte norsk-fynske Torunn Torp om til TV 2 Fyn Events debat om Odense Havns fremtid.

Se, hvad direktør for Bladt Industries Anders Søe svarede Torunn i videoen øverst i artiklen. 

Ifølge Torunn Torp, der oprindeligt kommer fra Norge, men som har boet på Fyn i mange år, tænker danskerne meget firkantet, når det gælder traditionelle kvinde- og mandefag.

- Det ville være godt, hvis flere kvinder fik øjnene op for mandefagene. Det er en katastrofe, at ligestillingen halter i Danmark på så mange områder, siger hun.

Torunn Torp

Og skal der flere kvinder ind i eksempelvis smedefaget, kræver det en indsats fra virksomhederne, mener Torunn Torp. Hos Bladt Industries vil det ske i markedsføringen, lyder det blandt andet fra direktøren.

Hvad tænker du om svaret, som du fik fra direktøren?

- Det virker ikke på mig, som om at de gør noget specielt for at få flere kvinder ind. Hvis man synes, samfundet er bedre tjent med ikke at have opdelinger, er det et langt sejt træk, men det er vigtigt, siger Torunn Torp.

Hver torsdag debatterer TV 2 Fyn Event et aktuelt emne et sted på Fyn. Debatterne udspringer af de problemer og emner, som optager fynboerne. 

Se hele debatten om Odense Havn her