Unge fortsat uden værested

Der var masser af gode intentioner i Munkebo efter drabet på en 72-årig pensionist. Fyns Politi lovede at gøre en ekstra indsats og kommunen ville sætte nye aktiviteter i gang for byens rodløse unge. Et åbent værested for de unge stod øverst på listen, men de unge venter endnu.

- Jeg er dybt frusteret. Jeg kan ikke råbe forvaltning og politikere op. Der er ingen handling og hjælp, lyder det fra Alex Monnerup, der er frivillig i natteravnene i Munkebo.

Kerteminde Kommune lovede ellers at kigge på mulighederne for at lave et værested for de unge efter det brutale drab på Kari Nygaard i marts. Men byens center er fortsat hjemsted for rodløse unge, der begår hærværk og tyveri i stor stil.

- De unge er præget af rastløshed. Der er stoffer i omløb og ofte kører de unge rundt fulde i biler. Det er frusterende, at der ikke sker noget, siger Jørn Petersen, der er beboerforeningformand i Munkebo.

I bycenteret er Danske Bank flyttet og en lokal tændlæge har droppet at flytte ind i området af frygt for hærværk.

- De unge har brug for et værested, hvor de kan hænge ud med hinanden og nogle voksne. Men det er som om at det nu bliver ignoreret af kommunen, siger Alex Monnerup.

Kommunen er ikke passiv

I Kerteminde Kommune forstår formanden for Børn- og Skoleudvalget, Solveig Gaarsmand fra Borgerlisten, ikke kritikken af kommunens manglende handling.

- Vi har bakket masser af nye aktiviteter og initiativer op. Idrætsklubberne har blandt andet fået flere penge til deres aktiviteter og vi arbejder også på at starte en bokseklub for unge op i Munkebo, siger Solveig Gaarsmand.

Se Solveig Gaarsmand svare på kritikken direkte i TV 2/Fyn onsdag klokken 19.30.