I det fynske folks tjeneste

Vær med til at bygge verdens største vindmølle

Vil du være med til at bygge verdens største vindmølle, så er chancen der nu. Vestas søger nu en lang række medarbejdere til deres vindmølleproduktion på Lindø.

Foto: Ole Holbech

I sidste uge kom det frem, at Vindmølleproducenten MHI Vestas Offshore Wind - der er et samarbejde mellem danske Vestas og japanske Mitsubishi - havde hentet en ny stor ordre hjem. Ordren er på 44 styk af verdens største vindmølle. Vindmøllehovederne, de såkaldte naceller, skal produceres på Lindø.

Og nu søger Vestas en lang række nye medarbejdere til produktionen.

Vestas søger både faglærte og ufaglærte montagemedarbejdere:

Jobbet som montagemedarbejder kan indeholde en række forskellige opgaver primært indenfor el, men der vil også forekomme mekaniske montage opgaver. Vi søger lige nu medarbejdere til montagen (primært med en faglært el baggrund), gerne med erfaring fra branchen eller fra et tilsvarende produktionsmiljø. 

Eksempler på opgaverne er:     
• Kabeltræk
• El-mekanisk montage
• Tavlemontage
• Mekanisk montage
• Tolkning af tegninger og instruktioner 

 

Læs også Størst: Kæmpe vindmølleordre luner på Lindø

De 44 kæmpemøller af typen V164-8.0 MW på tilsammen 370 megawatt skal indgå i Belgiens største offshore vindmølleprojekt. Møllerne skal placeres i den belgiske del af Nordsøen cirka 23 km ud for kysten ved Zeebrugge.

- Alle de 44 naceller skal produceres på Lindø, fortæller kommunikationsdirektør Stewart Mullin fra MHI Vestas Offshore Wind til TV2/FYN.

Læs også Lindø: MHI Vestas skal levere vindmølleturbiner i Tyske Bugt

Nacellen er maskinhuset på toppen af vindmøllen, hvor generator og elektronik er placeret, og hvor vingerne er monteret.

Møllerne skal stå færdige i 2019.

Læs også Verdens største vindmølletårn testes på Lindø

Vestas har siden efteråret 2011 lejet sig ind i en af de store haller på Lindø.  I efteråret 2013 begyndte arbejdet med prototypen til den nye nacelle-prototype V164, og efter at Vestas i april 2014 gik i samarbejde med Mitsubishi Heavy Industries har udviklingen taget fart.

Fakta om verdens største vindmølle V164-8.0 MW

  • På Lindø produceres nacellen til verdens største vindmølle V164
  • V164-møllen måler 220 meter i højden
  • Den kan producere 8 MW svarende til strøm til 7500 husstande.
  • Nacellen er den komponent på toppen af vindmølletårnet, der indeholder de primære tekniske funktioner fx. gearkasse, bremse og generator, som styrer vindmøllen