Var skyld i kviers død: Nu har haveejer meldt sig selv

Lene Bisgaard Gommesen er lettet efter at have fået vished for, hvorfor seks af hendes skotsk højlandskvæg døde.

Det haveaffald, som onsdag tog livet seks kostbare kreaturer i det grønne område ved Munkebo Multipark, har fundet sin ejermand - eller nærmere sin afsender.

quote - Jeg kan godt mærke, at jeg er helt lettet

 Lene Bisgaard Gommesen, kvægavler

Haveaffaldet var dumpet på kvægavler Lene Bisgaard Gommesens mark, hvor hun sammen med sin mand havde 11 stykker kvæg af racen skotsk højlandskvæg gående.

På marken blev der fundet en bunke haveaffald på størrelse med en trillebør. I haveaffaldet var der taks, som er giftigt for både mennesker og dyr.

Lene Bisgaard Gommesen fortæller til Fyens Stiftstidende, at hun er blevet ringet op af nogle haveejere, som bestemt ikke var stolte af situationen:

- De var selvfølgelig frygtelig kede af det, der er sket, men de var ikke vidende om, at det var giftigt.

Lene Bisgaard Gommesen fortæller desuden, at hun hele tiden har været overbevist om, at affaldet ikke var dumpet med ondt i sinde:

- Jeg kan godt mærke, at jeg er helt lettet. Jeg er slet ikke i tvivl om nu, at der er ikke nogen, der nogensinde gør det igen. Men det er alligevel meget rart, at man ligesom ved hvem det er og har snakket med dem, siger kvægavleren til avisen.

Taks er en nålebusk, der er giftig for både mennesker og dyr. Ifølge giftlinjen er symptomerne på taks-forgiftning opkast, mavesmerter, diarré og i alvorlige tilfælde muskelsvækkelse og påvirkning af blodcirkulation og åndedræt.