I det fynske folks tjeneste

Vilhelmsen-garanti: SF bliver i regeringen

Annette Vilhelmsen giver håndfast garanti for, at SF bliver i regering frem til valget med hende ved SF-roret.

Annette Vilhelmsen giver håndfast garanti for, at SF bliver i regering frem til valget med hende ved SF-roret.

SF's formandskandidat Annette Vilhelmsen skærer nu igennem og giver en nagelfast garanti for, at partiet bliver i regeringen frem til næste valg.

Det sker i et interview med Ritzau, hvor hun også fremlægger sin plan for, hvad hun vil gøre som formand i løbet af sine første 100 dage på posten, skulle hun vinde partiets formandsvalg.

Spørgsmål: Vil du give en garanti for, at SF er en del af regeringen frem til og med næste valg?

- Klart, for regeringssamarbejdet giver SF fantastiske muligheder for hver dag at påvirke samfundsudviklingen i en rigtig retning - henimod et mere bæredygtigt og lige samfund, siger Annette Vilhelmsen til Ritzau.

Garantien kommer, efter at modkandidaten, sundhedsminister Astrid Krag, flere gange har omtalt Vilhelmsens politik som noget, der i sidste ende kan true regeringssamarbejdet.

Annette Vilhelmsen har hidtil afvist at sætte navne på det ministerhold, hun i tilfælde af sejr ved formandsvalget vil sætte.

Det gør hun stadig, men nu - en uge før valget afgøres - lukker hun alligevel lidt op for posen.

På spørgsmålet om, hvorvidt "der er plads til, at den tabende part bliver minister, hvis du vinder formandsvalget", svarer Annette Vilhelmsen kort og godt: Selvfølgelig.

Samtidig giver hun udtryk for, at hun har "stor tiltro" til udenrigsminister og afgående formand Villy Søvndal og ikke mindst skatteminister Thor Möger Pedersen.

Spørgsmål: Hvad er det vigtigste politiske projekt for dig at få gennemført eller sat på regeringens dagsorden inden for de første 100 dage med dig i formandsstolen?

- Formandsvalget finder sted midt i finanslovforhandlingerne, så den kommende tids dagsorden er sådan set sat. Villy og Thor er allerede nu i gang, og jeg har stor tiltro til deres arbejde, siger Annette Vilhelmsen og fortsætter:

- Derudover ligger der en stor organisatorisk opgave i at få etableret en stærk sammenhæng mellem folketingsgruppens arbejde, og de konkrete erfaringer og den konkrete virkelighed uden for Christiansborg.