Vilhelmsen hives i samråd efter angreb på virksomheder

Liberal Alliance kalder det "pinligt", at erhvervsminister beskylder virksomheder for at modarbejde regeringen

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) hives nu i åbent samråd, hvor hun skal forklare sit angreb på de private virksomheder.

Ifølge Ekstra Bladet har erhvervsministeren i Kjerteminde Avis beskyldt virksomhederne for at modarbejde regeringens krisepolitik.

Hun mener, at virksomhederne i samarbejde med deres borgerlige støtter i oppositionen bevidst modarbejder regeringens krisepolitik.

De har ganske enkelt gjort sig skyldige i at puste krisen kunstigt op, mener hun.

- Vores initiativer får ikke lov til at komme i gang, og derfor kalder jeg det, at det er pustet kunstigt op, siger hun til ekstrabladet.dk.

Det udsagn har fået Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, helt op i det røde felt.

- Den her regering er efterhånden ren Ebberød Bank, siger Anders Samuelsen, der vil have Annette Vilhelmsen til at forklare sig i et åbent samråd.

- Vi har en vækstminister, der ikke synes, virksomhederne skal have vækst, og som beskylder erhvervslivet for at modarbejde krisepolitik. Men virkeligheden er jo lige omvendt.

- At hun kan sige, som hun gør, er decideret pinligt, siger Anders Samuelsen.

Også Venstre er fortørnede over Vilhelmsens udtalelser.

- Det er dybt, dybt pinligt, siger vækstordfører, Mads Rørvig, der også vil have erhvervsministeren i samråd.

- Jeg forventer for det første, at hun siger undskyld, og for det andet, at hun forklarer præcist, hvad det er hun mener, siger Mads Rørvig.

Ifølge Annette Vilhelmsen deltager virksomhederne i et politisk spil, der gælder om at modarbejde regeringen.

- Det er et politisk spil, vi har gang i, slår Vilhelmsen fast over for Ekstra Bladet.

Samtidig mener Vilhelmsen, at danske virksomheder skal droppe deres store fokus på vækst og profit og i stedet fokusere på fællesskabet:

- Vi har en fælles opgave herhjemme. Det er at få skabt vækst og arbejdspladser. Mange virksomheder er optaget af det, men vi ser også virksomheder, som flytter produktionen uden for Danmark, og jeg er optaget af, at vi får skabt arbejdspladser i Danmark, siger hun.