I det fynske folks tjeneste

Alle forældres skræk: Seksårige Ida fik leukæmi

I sommerferien opdagede lægerne, at seksårige Ida Kornbæk havde leukæmi. Lige nu er hun patient på H.C. Andersen Børnehospital på OUH i Odense.

Mandag besøgte vi seksårige Ida Kornbæk på H.C. Andersen Børnehospital, for at få hendes oplevelse af at være patient.

- Det er sjovt, og det er også spændende at se alle de andre. Når man lige er kommet ind, så er det spændende at se, hvad de laver. Og der er også en masse af film, man kan se, fortæller Ida.

Forældrene opdagede, at der var noget galt, da Ida begyndte at få blå mærker af nærmest ingenting. Og diagnosen kom hurtigt fra lægerne: Leukæmi.

- Det var et chok, men man når næsten ikke at tænke, for der er så mange ting, der skal ske, fortæller Idas mor Majbritt Kornbæk.

Læs også HCA Børnehospital redder flere kræftramte børn

På spørgsmålet om, hvordan det er at være patient, hvor læger og sygeplejersker tjekker hende, fortæller Ida:

- Det er okay, men det er ikke særlig rart. De skal hele tiden kigge på mig, hvis jeg lige er i gang med noget sjovt for første gang.

Ikke kun surt at være syg

Selv om det ikke er sjovt at være på sygehuset, så har det sine lyse sider, fortæller Ida.

- Man kan lege i legestuen, og så kan man også gå i skole, hvis man er stor nok. Og det er lidt sjovere at gå i skole her, for her må man spille på iPad, men man kan ikke rigtig være udendørs, fortæller Ida.

Ida har nu været syg i tre måneder, men hun kan se frem til mere end to års behandling.

- I starten tænker man, at så lang tids behandlig næsten ikke er til at overskue. Men vi håber, at hun til foråret så småt kan begynde i sin skole igen, fortæller Idas mor Majbritt Kornbæk.

02:11 Luk video