I det fynske folks tjeneste

HCA Børnehospital redder flere kræftramte børn

H.C. Andersen Børnehospital på OUH er helt i top med kræftbehandling af børn. Det viser tal for 2015 fra Dansk Børnecancer Register.

00:24

Foto: Ken Petersen

1 af 2

H.C. Andersen Børnehospital på OUH ligger blandt andet som nummer et, fordi andelen af patienter, hvor behandling iværksættes inden 14 dage efter diagnose er 83 procent mod landsgennemsnit på 78 procent.

"I det lille felt af jævnbyrdige afdelinger formår afdelingen på Odense Universitetshospital at præstere en anelse bedre end de øvrige. Det skyldes en lidt højere andel af patienterne, der kommer i behandling inden for 14 dage, en højere femårsoverlevelse end de øvrige afdelinger, og at samtlige patienters data indrapporteres til internationale protokoller", skriver Dagens Medicin med udgangspunkt i tallene fra Dansk Børnecancer Register fra 2015.

Og tallene viser en fem-års overlevelse på 87 procent sammenlignet med en landsgennemsnit på 83 procent.

Læs også Alle forældres skræk: Seksårige Ida fik leukæmi

- At vi ligger helt i top i Danmark, det kan jeg kun være glad og stolt over, siger overlæge Peder Skov Wehner fra H.C. Andersen Børnehospital.

Og generelt ser det godt ud for børn og unge, der bliver ramt af kræft: Fire ud fra fem børn og unge overlever deres kræftsygdom.

- Vi er hurtige til at sætte gang i behandling, og jeg tror også, at det er fordi vi er gode til at arbejde sammen på tværs af afdelingerne, siger overlæge Peder Skov Wehner fra H. C. Andersen Børnehospital.

01:06

- Vi er hurtige til at sætte gang i behandling, og jeg tror også, at det er fordi vi er gode til at arbejde sammen på tværs af afdelingerne, siger overlæge Peder Skov Wehner fra H.C. Andersen Børnehospital.

Luk video