I det fynske folks tjeneste

Knæk Cancer: Kræft vendte op og ned på Sebastians liv

Som 16-årig blev Sebastian Lyth ramt af lymfekræft. Han lovede at vie sit liv til at hjælpe andre, hvis han blev rask, og det løfte indfrier han nu.

00:15

Sebastian Lyth viser sine to overarme, der på hver sin måde fortæller om hans kræftsygdom. Video: Ken Petersen

- Det var jo ligesom om, hele verden faldt sammen oveni en. Jeg prøvede at være den stærke, og min familie blev mere og mere ked af det. Det var meget svært.

Læs også Knæk Cancer: Smørrebrød i Svendborg sættes ind i kampen mod kræft

Sådan beskriver Sebastian Lyth, der i dag er 22 år, hvordan det var at få en kræftsygdom som blot 16-årig. En sygdom, han heldigvis har overvundet, men det betyder ikke, at hans liv er tilbage på det spor, det kom fra.

Kaldet til et job

For mens Sebastian lå på sygehuset og var ked af det, skete der noget.

- Jeg bad til Gud om, at hvis jeg kom igennem det her, ville jeg dedikere mit liv til at hjælpe andre mennesker, fortæller han i dag. Faktisk var han ikke engang troende inden den dag. Men Sebastian er typen, der holder sit ord.

- Det er et løfte, jeg er i gang med at indfri. Jeg gør mit bedste, siger han. 

Sebastian er nemlig begyndt at læse til sygeplejerske. En uddannelse, han beskriver som sit kald.

 

03:48

Video: Ken Petersen

Luk video

KNÆK CANCER

Hvert år i uge 43 sætter TV 2-familien og Kræftens Bekæmpelse fokus på kræft med kampagnen Knæk Cancer. Se de mange fynske inititativer her og opret din egen indsamling.

 

Du kan også støtte ved at lave din egen Knæk Cancer-blomst og dele den på Instagram med hashtaggene #knækcancerblomst og #tv2fyn. Den bedste blomst her fra Fyn kommer med i det store indsamlingsshow på TV 2 på lørdag.

 

Onsdag i denne uge kan du møde TV 2/Fyn på Flakhaven i Odense, hvor Kræftens Bekæmpelse arrangerer årets store lysceremoni. Her kan du give dit eget bedste råd om kræft videre til alle vi andre fynboer.

På TV 2/Fyn tror vi nemlig på, at dem, der er bedst til at give andre råd om kræft, er dem, der har haft sygdommen tæt på livet.

Find TV 2/Fyns fotograf på Flakhaven mellem klokken 15 og 20.