Knæk Cancer: Smørrebrød i Svendborg sættes ind i kampen mod kræft

En familie med speciale i madpakker og sandwich kaster sig nu ind i kampen mod kræft og donerer hele ugens omsætning til Knæk Cancer indsamlingen.

Der er fyldt med kunder i Christians Madhus i Svendborg på sådan en helt almindelig dag lige før frokosttid. For mange kunder betyder flere penge til kampen mod kræft.

Christian Pedersen og hans familie, der driver stedet, har nemlig valgt at donere overskuddet fra hele ugens omsætning til den store Knæk Cancer indsamling som TV2 og TV2-regionerne står bag.

- Vi håber at kunne samle omkring 20.000 kroner ind, lyder det forventningsfuldt fra ejeren af den lille virksomhed, der ikke har mere end et år på bagen.

Her bliver der solgt højtbelagt smørrebrød og sandwich, og så leverer Christian Pedersen og hans kone Hanne Stærke Sørensen også mad til konfirmationer og fødselsdage.

Kræft i familien

Årsagen til gavmildheden skal findes i familiens egne rækker. Her har flere nemlig været ramt af den frygtede sygdom, blandt andre Hannes egen far, der døde af lungekræft.

- Det var hårdt. Både min mor og jeg passede ham hver dag under sygdomsforløbet, indtil han til sidst døde. Lidt efter fik min mor så konstateret brystkræft, men hun overlevede heldigvis efter længere tids behandling. Så kræft, det er ikke noget, jeg har det særlig godt med, fortæller Hanne Stærke Sørensen til TV 2/Fyn.

Håber på mange kunder

Blandt de mange frokostsultne kunder er der stor opbakning til familiens indsamling.

- Ja, det er da rigtig godt og en super idé. Det kan jo være, vi selv får brug for det en dag, fortæller elinstallatør Peter Hansen, inden han kører afsted med fire halve og en vand.

Også Torsten Madsen, der er pensionist, bakker op. Han har selv haft kræft i skjoldbugskirtlen, og han mener, der er brug for flere penge til forskning og behandling.

- Det er så flot, at de gør det her. Det er vigtigt, og vi andre bør også give noget mere i bidrag til forskningen. Også i alle andre uger end bare Knæk Cancer ugen, siger Torsten Madsen.

Nu håber parret, at der kommer mange kunder i butikken i løbet af ugen, så beløbet til indsamlingen kan blive så stort som muligt.

- Det kunne da være rigtig dejligt, hvis vi med vores lille bidrag kan være med til, at man finder nøglen til at kurere alle typer kræft, lyder det fra Christian Pedersen.

KNÆK CANCER