I det fynske folks tjeneste

Opbakning til Benjamin: - Hvor er det grotesk

Tirsdag kunne TV 2/Fyn fortælle, hvordan autistiske Benjamin ikke må få en ugentlig fridag, selvom hans sygdom i følge Benjamins forældre gør ham ude af stand til at tage i skole flere dage i ugen. Det har fået flere til at bakke Benjamin og hans familie op på Facebook.

- Stakkels barn. Den knægt skal da så indlysende have et skræddersyet tilbud, skriver David Sachsenskjold i et Facebookopslag om autistiske Benjamin. Han er blandt mange, der i kommentarfeltet viser deres sympati for familien.

Benjamin lider af infantil autisme og mental retardering, og både forældre og læger har bedt om nedsat skoletid til Benjamin, som har mavesmerter, diarré og græder inden han skal i skole.

Faaborg-Midtfyn Kommune afviser ønsket om skolefri, for de mener ikke, at en ugentlig fridag vil ændre på problemet.  Det er flere fynske Facebookbrugere dog uenige i. De støtter familien i deres ønske om en fridag til Benjamin.

- Stakkels dreng da. Den dreng har brug for fri fra skole og være hjemme. Så lad dog drengen blive hjemme. Man kan ikke tvinge børn i skole, skriver Jette Larsen og Jeanne Rosendal Christensen tilføjer:

- Hvor er det grotesk. For fanden altså.! Hvornår lærer vi at passe på hinanden og ikke mindst børnene? Det ligner simpelthen ikke noget det der. Den stakkels dreng bliver jo mere skadet af det der.

Flere genkender situationen

I kommentarfeltet er der flere, som fortæller, at de har været i samme situation som Benjamins familie:

- Hvor jeg føler med Benjamin, og hans forældre! Vi har selv en datter med autisme, og kender mange med autisme, som har behov for nedsat tid, reduceret skema og så videre. Det er et almindeligt kendt behov i blandt mennesker med autisme, så hvorfor skal det være så svært at imødekomme Benjamins behov? Hvad er det kommune og skole vil opnå med det? Benjamin risikerer jo at ende med skolevægring, fordi hans behov ikke imødekommes. Handler det mon om økonomi? Det tænker jeg, lyder det fra Amalie Brian Nielsen Osbahr.

De fleste er uforstående overfor kommunens afgørelse og håber, at familien vil fortsætte med at søge om fri til Benjamin.

- Så trist at kommunen ikke kan se ud over deres latterlige regler og kigge på drengen i stedet. Jeg har selv en dreng med ADHD, så jeg ved selv, hvor vigtigt det er at kunne få en skoledag til at hænge sammen, skriver Louise Collenburg Nielsen.

- Kæmp kæmp kæmp! Er selv mor til handicappet dreng, skriver Berit Krogh.

Onsdag aften holder udvalget for Opvækst og Læring møde.