I det fynske folks tjeneste

Big data skal skabe vækst i Svendborg

Svendborg Kommune stiller store mængder data gratis til rådighed for virksomheder. Formålet er at øge væksten i virksomhederne.

Svendborg Kommune stiller store mængder data gratis til rådighed, så virksomheder kan trække på dem og skabe vækst. Foto: Svendborg Kommune

Svendborg Kommune har - som alle øvrige kommuner - opbygget store mængder af informationer. Ofte er informationerne alene brugt til internt brug i kommunerne.  
 
Men nu stiller Svendborg Kommune data og viden gratis til rådighed for virksomhederne.  
 
Kommunen har, i samarbejde med en række lokale virksomheder samt Geo Fyn, Danske Bank og Uptime It, udviklet en måde, hvor informationerne nemt og enkelt kan bruges kommercielt af den enkelte virksomhed.  
 
De virksomheder, der har deltaget i udviklingsfasen, spænder bredt fra håndværkerbranchen til serviceerhverv og den kommercielle sektor. Alle brancher har bakket op om projektet.

Information skaber vækst
 
Nu er kommunen nået så langt, at den gerne vil præsentere det for en større kreds af virksomheder. Den helt overvejende årsag er, at der allerede er et behov for den type informationer, og at kommerciel brug af viden skaber vækst i virksomhederne.

Læs også 70-årig maler frivilligt Svendborgs slidte gadeskilte - nu siger kommunen stop

 
Svendborg Kommune vil gerne vise disse muligheder for erhvervslivet og inviterer derfor til morgenmøde onsdag den 22. november klokken 8.00-9.00 i Danske Bank, Møllergade 2, 5700 Svendborg.
 
Tilmelding efter først til mølle-princippet ved mail til erhverv@svendborg.dk

Se her, hvordan du kan bruge kommunens data