I det fynske folks tjeneste

Borgmester: Budget er ikke en gavebod før valget

Der er tilfredshed fra begge sider af byrådssalen i Nyborg efter torsdagens enighed om budgettet for 2018.

00:32

59 millioner kroner fordelt med 18 millioner til øget service og 41 millioner til nye anlæg og renovering.

Det er overskrifterne på det budget for 2018 som alle partierne i byrådet i Nyborg Kommune torsdag blev enige om.

Men at det skulle være en bod med gaver til kommunens borgere halvandet måned før kommunalvalget afviser borgmester Kenneth Muhs (V).

- Det her bygger også på, at vi er økonomisk ansvarlige. Vi har i denne periode indbygget økonomiske måltal, der sikrer at vi om et år, to år, tre år også har råd til at finansiere vores velfærd, og har råd til at betale vores anlæg. Og meget vigtigt; vi er gældfri.

- Vi skal ikke ud og låne penge til at løse de opgaver vi sætter i gang politisk, sagde borgmesteren til TV 2/Fyn efter der var sat blæk på papirerne.

Alle gode gange tre

Det var tredje år i træk, at politikerne hev budgettet hjem med et bredt forlig der strækker sig over hele byrådssalen, så Kenneth Muhs (V) var ganske tilfreds med resultatet:

- Vi har råd til at investere i velfærd og service. Vi har råd til at investere i nye anlæg og i virkeligheden fortsætte den udvikling og den vækst vi er i gang med i Nyborg.

Læs også Bredt budgetforlig i Nyborg: Bruger flere penge på service og anlæg

Røde kerneområder

Også socialdemokraternes gruppeformand, Vibeke Ejlertsen, er tilfreds med det opnåede budget:

- Vi har haft nogle kerneområder i rød blok; det har været de unge, det har været fokus på børnene og de ældre, siger Vibeke Ejlertsen og tilføjer:

- Og særligt på dem, som har været mest udsatte. Der er nogle grupper, som er udfordret af nogle ramme-vilkår, som gør at vi har syntes det var nødvendigt at foretage nogle investeringer.

04:12 Luk video