I det fynske folks tjeneste

Borgmester: Jeg havde ondt i maven og var rastløs

Langelands borgmester Bjarne Nielsen fortæller i et interview om presset under asyl-balladen sidste efter år og om op- og nedture i sin snart otte år lange "regeringsperiode".

Bjarne Nielsen, snart tidligere borgmester i Langeland Kommune.

- Jeg havde det lidt ligesom, før man går på banen i en vigtig fodboldkamp, - bare meget værre. Det gjorde ondt i maven. Jeg plejer ellers at kunne slippe tingene, når jeg får fri, men i lang tid kunne jeg ikke finde ro og var meget rastløs, siger Langelands borgmester Bjarne Nielsen i et åbenhjertigt interview, som sendes på TV 2/Fyn søndag aften.

Interviewet med Bjarne Nielsen er det første af i alt fire interviews med de borgmestre, som ikke genopstiller til kommunalvalget til efteråret. 

Borgmesteren på Langeland lægger ikke skjul på, at han følte sig udsat for et enormt pres under den seks måneder lange ballade om asyl-driften på Langeland. I påsken tog han så sit arbejdsliv op til revision sammen med sin familie, og her besluttede han sig for ikke at genopstille til borgmesterposten til efteråret.

Jeg plejer ellers at kunne slippe tingene, når jeg får fri, men i lang tid kunne jeg ikke finde ro og var meget rastløs

Bjarne Nielsen, borgmester i Langelands Kommune

- Men jeg er tilfreds, med det vi har nået i de otte år. Det har været en kæmpe udfordring. Da jeg tiltrådte i 2010 skulle vi i løbet af få måneder finde 18 millioner kroner, - og det lykkedes i tiden efter at få rettet økonomien op. I min anden valgperiode har vi fået en god aftale med Indenrigsministeriet på 32 millioner kroner ekstra årligt, så vi i dag har en god kassebeholdning, siger Bjarne Nielsen.

I interviewet fortæller borgmesteren også om et af de helt store højdepunkter i sin snart otte år lange "regeringsperiode", nemlig Dronningens besøg på Langeland sidste efterår. 

- Det var stort, og gav god reklame for Langeland. Turisterne fik øje på os, og medieinteressen skabte masser af opmærksomhed, siger Bjarne Nielsen.

TV 2/Fyn søndag aften kl. 19.30