I det fynske folks tjeneste

Borgmesterkandidat tvunget til valgkamp på halvt blus

Sygdom i Kim Johansens familie betyder, at han skruer ned for valgkampsaktiviteterne. Men han fortsætter som spidskandidat.

Sygdom i familien tvinger den socialdemokratiske spidskandidat i Nordfyns Kommune, Kim Johansen, til at skrue ned for sin valgkampagne frem mod valget den 21. november. 

- Alvorlig sygdom har desværre ramt en i den nærmeste familie, og jeg har derfor måtte sande, at jeg ikke kan føre valgkamp på fuldt tryk, og samtidig være der for min familie. Derfor skruer jeg i den næste tid lidt ned for kampagneblusset, skriver Kim Johansen i en pressemeddelelse. 

Mere præcist hvilke omstændigheder, der er tale om, skriver Kim Johansen ikke, men partikollegerne kommer til at hjælpe deres spidskandidat i den kommende tid.  

Læs også Kim Johansen stadig borgmesterkandidat

- Mine medkandidater i Socialdemokratiet har meldt, at de er klar til at give den en ekstra skalle, indtil jeg er helt tilbage i valgkampen igen, står der i pressemeddelelsen fra Kim Johansen. 

Fortsætter som spidskandidat 

Normalt er der ikke tid til pauser med kun én måned til stemmerne skal sættes til kommunalvalget. Men trods de uventede omstændigheder, så fortsætter Kim Johansen som partiets spidskandidat. 

Læs også Nordfyn: Får slutbonus men fortsætter i jobbet

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg fortsat er Socialdemokratiets spidskandidat til borgmesterposten i Nordfyns Kommune, og det er vigtigt for mig at understrege, at jeg ikke trækker mig, men at jeg lige nu er nødt til at være der for min familie, skriver Kim Johansen. 

Ved sidste valg fik Kim Johansen 1.797 personlige stemmer. Det var næsten fem gange så mange stemmer som to for Socialdemokratiet, som var Helle Kristine Waagner med 364 personlige stemmer.