I det fynske folks tjeneste

Børn demonstrerede i byrådssalen: - Tænk jer godt om

Skolebørn frygtede, at deres klub ville lukke, så derfor var de sammen med deres forældre mødt op i byrådssalen i Svendborg.

01:44

Video: Ole Holbech

Op imod 50 børn og forældre var mødt op med bannere og stærke sloganer på Svendborg Rådhus i forbindelse med budgetforhandlingerne i kommunen.

- Tænk jer godt om, inden I lader børnene betale kommunens gæld, stod der blandt andet på flere bannere. 

Læs også Børn mistrives ulovligt længe i Svendborg

Demonstranterne kommer fra Juniorklubben i Svendborg, og de frygtede, at Svendborg Kommune ville spare ungdomsklubben for elever i fjerde klasse væk som led i en større sparerunde. Det kommer dog ikke til at ske.  

- Jeg vil sige til jer, at selv om kommunens økonomi er meget presset, har vi sådan set ikke rørt ved Juniorklubben, så I behøver sådan set ikke umiddelbart frygte noget som helst, for der er ikke nogen besparelser, indledte Svendborgs borgmester, Lars Erik Hornemann (V), med at fortælle de fremmødte - til stor jubel for de mange børn og voksne, der tog deres skilte ned igen i byrådssalen.

Millionbeløb skal spares 

Borgmesteren forklarede herefter, at hele byrådet med undtagelse af Enhedslisten er blevet enige om at spare et tocifret millionbeløb, fordi økonomien i Svendborg Kommune er presset.

- I forhold til førstebehandlingen har vi lagt yderligere 12 millioner kroner ind i besparelse, men oven i det skal man så lægge det, der var med i oplægget, så i alt er vi på 17-20 millioner kroner. Det er et budget på 2,5 milliarder kroner, og vi er simpelthen nødt til at trimme, siger Lars Erik Hornemann til TV 2/Fyn.

I behøver sådan set ikke umiddelbart frygte noget som helst, for der er ikke nogen besparelser

Lars Erik Hornemann

Enhedslisten: Besparelsen rammer velfærden hårdt

Enhedslisten trak sig allerede fra budgetforhandlingerne fredag, da partiet frygter, at besparelserne rammer velfærden.

- De samlede besparelser vil ramme velfærden hårdt. Vi skulle sige ja til flere besparelser for at være med. Derfor er vi reelt ude. Vi vil under ingen omstændigheder lægge ryg til besparelser på velfærden i det omfang, der lægges op til, siger byrådsmedlem Jesper Kiel fra Enhedslisten.

Vi vil under ingen omstændigheder lægge ryg til besparelser på velfærden i det omfang, der lægges op til

Jesper Kiel

Enhedslisten frygtede også, at besparelserne ville ramme Juniorklubben, men den beholdes altså i sin nuværende form. Der er ikke nogen ting, der lukker, men der er nogle projekter, der skulle have været sat i gang, som bliver rullet tilbage.