I det fynske folks tjeneste

Bredt flertal: Der skal ikke spares på sundhed i 2018

Region Syddanmark har vedtaget et budget for 2018, hvor kun Enhedslisten står uden for.

Foto: Alexander Aagaard

Et bredt flertal blandt de syddanske regionsrådspolitikere stemte for Region Syddanmarks budget for 2018. Regionen skal ikke ud i en sparerunde på sundhedsområdet næste år.

- Vi får ikke et bedre sundhedsvæsen ved bare at skrue op for aktiviteten. Vi skal derimod bruge energi på at styrke kvaliteten og inddrage patienterne, så vi ved, hvad der er bedst for dem, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V) i en pressemeddelelse

Læs også Lose lun på fødsler i Svendborg

Budgettet er på 25,5 milliarder kroner. Det blev vedtaget med 40 ud af 41 stemmer.

Regionsrådsmedlem Karsten Uno Petersen (S) peger på, hvilke områder inden for sundhed der kommer til at være fokus på.

- På sundhedsområdet prioriterer vi områderne: Fødselsbetjening, det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, hygiejneindsatsen og psykiatriområdet – ikke mindst indsatsen over for sårbare unge, og at vi får undersøgt, hvorfor flere og flere unge får psykiske problemer, siger Karsten Uno Pedersen.

Kun Enhedslisten står uden for aftalen. Partiet efterlyser endnu flere penge til velfærd.

- Der er mange eksempler på, at medarbejderne på sygehusene råber vagt i gevær. Travlheden skaber et dårligt arbejdsmiljø på sygehusene, hvor personalet ikke altid kan stå inde for patientsikkerheden, siger gruppeformand Vibeke Syppli Enrum.

Region Syddanmark har ansvaret for fire områder: sundhed, psykiatri, socialområdet og regional udvikling. Langt de fleste penge i budgettet er øremærket til sundheds- og psykiatriområdet.