I det fynske folks tjeneste

Carsten Hansen dropper Odense Byråd

Den tidligere socialdemokratiske minister Carsten Hansen ser nu endegyldigt ud til at forlade politik som folkevalgt. Han dropper planerne om at blive valgt til Odense Byråd.

00:13

Video: Alex Syrik

Det bliver et endegyldigt farvel til at være folkevalgt politiker for Carsten Hansen Foto: Alex Syrik

1 af 2

60-årige Carsten Hansen blev ellers opstillet som byrådskandidat ved opstillingsmødet for Socialdemokraternes Rådhusforening i Odense i februar 2016, men nu trækker den tidligere topsocialdemokrat sine planer om en fremtid i Odenses byråd tilbage.  Det fortæller han nu til TV 2/FYN.
 
- Det har været en svær beslutning, for jeg sagde jo "ja", da man spurgte mig. Og jeg har jo altid været folkevalgt og gjort en stor indsats for Socialdemokratiet. Men jeg har besluttet mig for, at jeg vil gerne fortsætte i det civile job, jeg har nu i København, og som jeg er rigtigt glad for, siger Carsten Hansen.

Den 1. september sidste år blev Carsten Hansen ansat som senior advisor hos lobbyistfirmaet Rud Pedersen Public Affairs Company. 

- Jeg er rigtig glad for det job. Og skulle jeg fortsætte min private karriere, så skulle jeg beslutte mig nu. Man kan ikke både være valgt til demokratisk råd og så samtidig arbejde med at varetage politiske interesser for private firmaer og kommunale institutioner, siger Carsten Hansen til TV 2/FYN.

Læs også Nyt job til Carsten Hansen

Var nummer 11 på listen
 
Carsten Hansen opnåede kun stemmer til at blive opstillet som nummer 11 på den socialdemokratiske liste i Odense til kommunalvalget i november 2017. Men han afviser, at det har spillet ind på beslutningen.
 
- Nej overhovedet ikke. Jeg synes, vi har et rigtig stærkt hold, der stiller op til byrådet. Og jeg synes, at vi har fået en fin transformation fra Anker Boye til Peter Rahbæk Juel. Jeg bliver siddende i ledelsen for Socialdemokratiet i Odense, siger Carsten Hansen.
 
Den tidligere topsocialdemokrat har været medlem af Folketinget i 18 år og var frem til folketingsvalget i juni 2015 by-, bolig- og landdistriktsminister, men blev ikke genvalgt.

TV 2/FYNs politiske kommentator, Jesper Buch, vurderer, at Carsten Hansens beslutning er en bet for partiet op til kommunalvalget. 

- Selv om Carsten Hansen blev vraget af vælgerne ved folketingsvalget den 18. juni 2015 er der alligevel tale om et tab af en profil på den socialdemokratiske liste. Carsten Hansen fik trods alt omkring 1650 personlige stemmer i Odense ved folketingsvalget. De fleste af netop hans vælgere skifter dog næppe til blå blok,  men socialdemokraterne får brug for 'alle mand til pumperne' for at sikre et godt socialdemokratisk valg, siger Jesper Buch. 

Hør et længere interview med Carsten Hansen nedenfor.

Læs også Carsten Hansen forlader landspolitik

03:53 Luk video