I det fynske folks tjeneste

Dahlstrøm vil være godt tilfreds med 500 stemmer

Den nu tilbagevendte, tidligere borgmester i Middelfart Kommune, Steen Dahlstrøm, lover at han vil sidde i byrådet hele næste periode - hvis han bliver valgt.

00:32

Byrådsmødet i Middelfart mandag eftermiddag handlede ikke kun om budgettet. 

Den tidligere socialdemokratiske borgmester Steen Dahlstrøm var nemlig for første gang i syv uger tilbage i byrådssalen efter længere tids sygdom.

Og det passede ham fint.

- Jeg nød at overvære byrådsmødet fra de meniges rækker, særligt når det var et rigtig godt budget der blev behandlet. Så det var en god oplevelse, siger Steen Dahlstrøm til TV 2/Fyn efter byrådsmødet.

Læs også Middelfart-borgmester træder tilbage

Inden dagens byrådsmøde har Steen Dahstrøm været sygemeldt med stress i syv uger. Sygdommen kom i forbindelse med hårdt arbejde og dødsfald i den nærmeste familie. 

Steen Dahlstrøm var inden sygdommen blandt andet under kraftig beskydning i den såkaldte Ewii-sag, hvor han valgte at gå af som formand.

Steen Dahlstrøm havde inden han trak sig sidst i august været borgmester i Middelfart Kommune i 31 år, og i første omgang meldte han, at han ikke ville genopstille til kommunalvalget i november.

Dahlstrøm kender sin rolle

Men det ændrede han for et par uger siden. Nu er han opstillet som nummer 27 og sidst på Socialdemokratiets liste. Og han er fuldt ud bevidst om, hvilken rolle han har ved valget.

00:39 Luk video

- Jeg tror jeg vil kunne samle nogle stemmer op, som har stemt på mig gennem årene, og som måske ikke bliver tiltalt af de andre kandidater, siger Steen Dahlstrøm, som samtidig lover, at han, medmindre han rammes af sygdom, vil sidde i byrådet hele næste periode - hvis han bliver valgt.

Steen Dahlstrøm forventer ikke at sprænge listen, og få flere personlige stemmer end hans afløser på borgmesterposten, Johannes Lundsfryd Jensen.

- Jeg vil være godt tilfreds, hvis jeg får lige så mange stemmer på 27.-pladsen som Johannes Lundsfryd fik på andenpladsen ved sidste byrådsvalg. Det var 500, det vil jeg da være godt tilfreds med. Og så vil jeg ønske at Johannes Lundsfryd kan få ligeså mange stemmer som spidskandidat, som jeg fik ved sidste valg, siger Steen Dahlstrøm.

Ved valget i 2013 fik Steen Dahlstrøm med 3.714 personlige stemmer mere end seks gange så mange stemmer som Johannes Lundsfryd Jensen. Johannes Lundsfryd Jensen fik 561 stemmer.

04:24 Luk video

Læs også Middelfart har fået ny borgmester

Læs også Sygemeldt eks-borgmester vender tilbage