I det fynske folks tjeneste

Debat på arbejdsmarkedet i Nyborg: Beskæftigelse er i alles interesse

Lønmodtagernes Landsorganisation - LO - arrangerede mandag en debat mellem de to borgmesterkandidater i Nyborg Kommune.

01:07

Lønmodtagernes landsorganisation, LO, arrangerede mandag debat mellem de to borgmesterkandidater i Nyborg Kommune.

Menuen stod på valgflæsk, banko og debat om vilkårene på arbejdsmarkedet, da nuværende borgmester Kenneth Muhs (V) og udforderen Vibeke Ejlertsen (S) mandag svarede på spørgsmål fra venner og fjender under en debat om arbejdsmarkedet i Nyborg Kommune.

Debatten var arrangeret af LO og blev afholdt hos 3F i Nyborg.

Ifølge de to duellerende politikere er debatten om fremtidens arbejdsmarked vigtig.

VALGPROFIL:

Vibeke Ejlertsen

- Også i den her fagforening, 3F, er der mange, som føler sig lidt under pres fra det arbejdsmarked, som ligger uden for Europa. Altså hvor man tager typisk billig arbejdskraft ind og laver social dumping, og det er jo noget af det, vi gerne vil arbejde imod; at man gør brug af billig, østeuropæisk arbejdskraft, siger Vibeke Ejlertsen, der er spidskandidat for Socialdemokratiet i Nyborg Kommune.

En fælles interesse

Også kommunens siddende borgmester, Venstremanden Kenneth Muhs, 

- Det handler om at få flere ud i beskæftigelse - og så har vi i dag også talt om de vilkår, der er på arbejdsmarkedet. Og der er vi som kommune også en aktiv medspiller i forhold til der, hvor vi har opgaver, der skal løses, siger Kenneth Muhs.

VALGPROFIL:

Kenneth Muhs

Borgmesteren lægger vægt på, at det er i alles interesse, at beskæftigelsen i Nyborg Kommune stiger i den kommende periode.

- Vi har en fælles interesse i at få så mange ud i beskæftigelse. Det gavner os alle sammen. Det gavner den enkelte, og det gavner kommunen. Og det er en meget, meget vigtig debat, siger Kenneth Muhs.
Hvis linket ikke virker i din browser, kan du klikke dig direkte til kandidattesten her.

Kom til debatmøde i Nyborg

Mød alle spidskandidater i Nyborg Kommune, når TV 2/Fyn holder debatmøde på Nyborg Gymnasium torsdag den 16. november fra klokken 17.00 – 19.30.

Deltagerne i debatten er: Vibeke Ejlertsen (Socialdemokratiet), Stefan Ovesen Banke (Radikale), Henrik Sonne-Schmidt (Konservative), Kasper Mejlhede (Nye Borgerlige), Suzette Frovin (SF), Palle Reimer (Folkepartiet Nyborg), Thomas Pulawski (Liberal Alliance), Per Jensen (Borgerlisten Nyborg), Carsten Kudsk (Dansk Folkeparti), Kenneth Muhs (Venstre), Benny Pieszak (Enhedslisten) og Kaj Løvstrøm Nilsson (Alternativet).

Mødet afholdes på Nyborg Gymnasium, Skolebakken 13, 5800 Nyborg.