Debatmøde: Bæredygtig bydel - ambitiøst eller fejlskud?

Skal der bruges flere penge på at tiltrække beboere til den bæredygtige bydel Tankefuld? Det håber beboeren Anders Rønne Rasmussen. Politikerne er ikke enige.

Hvad skal der ske i Svendborgs bæredygtige bydel, Tankefuld? Det er et af de emner, kandidaterne til byrådet skal forholde sig til, når TV 2/Fyn mandag afholder debatmøde på Svendborg Gymnasium. 10 grunde er solgt ud af de 20 foreløbigt udstykkede.

quote - Tankefuld har været én stor fejlinvestering, men når vi nu har givet en godsejer 80 millioner, så kan vi ikke bare lade det stå.

Dorthe Ullemose (DF)

Anders Rønne Rasmussen er en af dem, der har købt, og han håber, kommunen holder fast i den oprindelige idé med Tankefuld. 

-  Jeg tror, man har været lidt forud for sin tid, og så har man været rigtig uheldig at skyde projektet i gang på samme tid, som en finanskrise indtraf, siger han. 

Byggerier i bydelen skal følge lokalplanen og dermed bygges bæredygtigt. Det indebærer blandt andet, at regnvandet på éns grund skal ledes til et fælles opsamlingsbassin, og taget på éns hus skal udnyttes med solceller, græs eller terrasse.

Anders Rønne Rasmussen håber ikke, at der bliver slækket på lokalplanen for at tiltrække flere købere.

- Jeg synes, man har gjort det helt rigtige, og jeg håber, man holder fast i ambitionen om at skabe en bæredygtig bydel, siger han. 

 

Politiker vil kigge på lokalplanen

Dansk Folkeparti stemte i sin tid imod Tankefuld. Ifølge spidskandidat i Svendborg, Dorthe Ullemose, var det, fordi man ville prioritere byggemodne grunde i landsbyerne omkring Svendborg. 

- Tankefuld har været én stor fejlinvestering, men når vi nu har givet en godsejer 80 millioner, så kan vi ikke bare lade det stå, siger hun. 

Svendborg Kommune købte grunden, hvor Tankefuld ligger, af grev Christian Ahlefeldt Laurvig-Lehn for 79,4 millioner kroner. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dorthe Ullemose mener, der skal ændres på lokalplanen for at gøre området mere tillokkende for købere. Derudover er hun åben over for Enhedslistens nylige forslag om at lave solcelleparker på noget af grunden. 

- Jeg synes, vi skal lytte til ejendomsmæglerne og høre, hvad det er der er attraktivt for boligkøbere. Vi skal i hvert fald ikke bruge flere penge på det, siger hun.

Radikale Venstres spidskandidat i Svendborg Kommune, Hanne Ringgaard Møller, er åben for at kigge på lokalplanen, men ikke for at gå væk fra idéen om bæredygtighed. Hun fortæller i øvrigt, at man vil nærlæse forslaget om en solcellepark, men at det umiddelbart lyder interessant. 

- Grundlæggende vil vi ikke gå på kompromis med bæredygtigheden. Men det er ikke uvæsentligt at kigge på lokalplanen. Det tror jeg også, man ville skulle, hvis man skal sætte solceller op, siger hun.

Hun mener, at én løsning kan være at lade boligselskaber købe nogle af grundene og lave et bæredygtigt bofællesskab for ældre.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg synes, der er flere ting, man skal kigge på. Er grundene for dyre? Hvor attraktivt er det egentligt? Eller er grundene måske for store?  Det skal selvfølgelig også være i samarbejde med beboerne, der er der nu, siger hun. 

Udover Tankefuld vil der til debatmødet blandt andet også blive diskuteret Fremtidsfabrikken, økonomien, og hvem der skal være borgmester. 

Kom til debatmøde i Svendborg

Oversigt

    Oversigt